Un nou pasaj pe Centura Capitalei, in zona Chiajna

Un nou pasaj pe Centura Capitalei, in zona Chiajna
scris 31 mar 2023

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP) documentația pentru lansarea licitației necesare proiectării și autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate pe Centura Capitalei și în județele Prahova, Ialomița și Covasna, cu fonduri din PNRR.

”Am transmis astăzi, spre validare, către ANAP documentația pentru lansarea licitației necesară proiectării și autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate!”, anunță directorul CNAIR Cristian Pistol.

FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster

Cele 4 pasaje sunt: intersecție denivelată Centura București cu localitățile Dragomirești și Chiajna (județul Ilfov), pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 (km 61+900) cu DJ 129 (județul Prahova), pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A (km 62+700) cu DN 2C, km 81+150, (Slobozia, județul Ialomița), pasaj rutier denivelat la intersecția DN 12 (km 26+650) cu trecerea la nivel cu calea ferată M400 – Malnaș (județul Covasna).

Durata fiecărui contract este de 180 de zile, din care, 120 de zile pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate și 60 de zile pentru proiectele necesare autorizării lucrărilor de construire, scrie News.ro.

Proiectele au ca scop: creșterea capacității de transport, eliminarea blocajelor din trafic, asigurarea unui grad ridicat de siguranță a traficului rutier.

Sursa de finanțare va fi asigurată din Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR).

După validarea documentației de către ANAP, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă aferentă contractelor de proiectare, precizează Pistol.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj
chiajna