Un patronat al transportatorilor cere Guvernului să reducă perioada de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale

Un patronat al transportatorilor cere Guvernului să reducă perioada de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2018

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, a anunțat joi că solicită Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) măsuri urgente pentru reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale de la peste 30 de zile la o zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Patronatul avertizează că imposibilitatea operării autovehiculelor comerciale, un anumit număr de zile, generează costuri și pierderi pentru firmele de transport rutier și pentru economia României, scrie News.ro.

”În prezent, transportatorii rutieri români trebuie să aștepte de la câteva zile, în județe precum București (1 zi), Suceava (1 zi), Mehedinți (2 zile), Neamț (3 zile) sau Dolj (5 zile), până la peste 30 de zile în județe precum Bacău (32 de zile), Botoșani (35 de zile), Dâmbovița (35 de zile), Alba (44 de zile), Sibiu (41 de zile), Brașov (43 de zile), Timiș (30-60 de zile), Iași (41 de zile), Bistrița-Năsăud (60 de zile) sau chiar 91 de zile la Vaslui, pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehicule”, se arată în comunicat.

Tarom lansează o nouă cursă regulată CITEȘTE ȘI Tarom lansează o nouă cursă regulată

Astfel, transportatorii rutieri români nu își mai pot onora contractele în desfășurare, întrucât vehiculele comerciale sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare, potrivit UNTRR.

”Reamintim că aproape un sfert din exportul total de servicii al României din 2017, de peste 20 miliarde euro, a fost realizat de ramura transportului rutier, fiind principala ramură contribuitoare la exportul de servicii, potrivit datelor Băncii Naționale a României și Consiliului de Export al României. În 2017, transportul rutier a contribuit cu 4,75 miliarde euro la exportul de servicii al României, având o contribuție cu 22% mai mare decât întreaga ramură de servicii telecom și IT la exportul de servicii al României”, se arată în comunicat.

În acest context, UNTRR solicită Guvernului și MAI măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în aceeași zi și să întreprindă toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activității transportatorilor români afectați.

viewscnt
Afla mai multe despre
untrr