Un tribunal din Coreea de Sud a decis că Nissan a trișat la testele de emisii cu modelul Qashqai 1.6 diesel

Un tribunal din Coreea de Sud a decis că Nissan a trișat la testele de emisii cu modelul Qashqai 1.6 diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 feb 2017

Un tribunal din Coreea de Sud a decis că Nissan Motor Co. este vinovat de utilizarea unor dispozitive de tip „defeat device”, care să manipuleze testele de emisii, pentru modelul Qashqai echipat cu motor diesel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan a fost acuzat anul trecut de ministrul Mediului din Coreea de Sud că a trișat la testele de emisii în cazul modelului Qashqai, compania japoneză fiind amendată cu 330 milioane de won (aproximativ 250.000 euro). Au fost oprite vânzările acestui model în Coreea de Sud, iar marca Nissan a fost obligată la rechemări în service pentru 814 automobile, pentru rezolvarea problemei legate de emisii.

Nissan a contestat măsura la tribunal sperând să fie ridicate sancțiunile și să rezolve problemele de imagine, Coreea de Sud fiind singura țară care a reclamat astfel de încălcări ale legislației privind emisiile din partea Nissan.

Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump CITEȘTE ȘI Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump

Sentința susține că Nissan a utilizat un dispozitiv de protecție pentru a dezactiva sistemul de reducere a emisiilor la Qashqai în timpul mersului normal, care a condus la emisii crescute de oxit de azot (Nox), potrivit Automotive News. Sentința mai precizează că „vehiculul a primit certificarea prin fals și alte mijloace ilegale”.

La rândul său, compania a declarat că sentința este „regretabilă”. Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că „nu sunt schimbări în poziția noastră, aceea că nu am folosit niciun dispozitiv ilegal în vehiculele noastre. Vom lua în considerare posibile măsuri.”

Autoritățile sud-coreene au făcut teste, anul trecut, pe mai multe autovehicule, vândute de diverse mărci pe teritoriul țării, după ce a descoperit că VW Group a folosit acest tip de dispozitive pe anumite modele, pentru a modifica rezultatele testelor de emisii.

La acel test, modelul Nissan Qashqai care a fost descoperit că nu respectă legislația era produs în Anglia și era echipat cu motorul 1.6 litri, diesel, provenind de la Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
amenda