Uzina VW din Wolfsburg produce în schimburi de noapte noul Tiguan

Uzina VW din Wolfsburg produce în schimburi de noapte noul Tiguan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2024

După săptămânile în care a fost nevoită să-și reducă programul din cauza diferitelor probleme, cauzate de criza de semiconductori, de blocajele logistice sau de scăderea cererii, uzina Volkswagen din Wolfsburg aduce angajații în schimbul trei pentru a produce la timp noile modele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații de la fabrica VW din Wolsfburg, uzina centrală din Germania a mărcii, au fost chemați să lucreze în ture de noapte, cu program suplimentar, pentru a putea produce volumele necesare lansării noului Tiguan. Este o contradicție industrială între uzinele în care sunt fabricate mașinile electrice ale grupului și cele cu combustie, așa cum este noul Tiguan, caare are nevoie de un ritm de producție ridicat pentru realizarea stocului necesar lansării.

VIDEO Umbrărescu și-a chemat muncitorii de Ziua Națională pe Autostrada Bucureștiului, mișcare repetată de Ziua Unirii CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu și-a chemat muncitorii de Ziua Națională pe Autostrada Bucureștiului, mișcare repetată de Ziua Unirii

Turele de noapte au fost planificate pentru lunile februarie și martie, potrivit Automobilwoche, care citează surse din companie. Angajații vor lucra și în weekend, începând cu a doua săptămână a lunii februarie.

În schimburi speciale vor lucra și departamentele de logistică, control și calitatea producției, materiale plastice și anvelope.

Volkswagen a lansat noua generație Tiguan și a deschis deja comenzile pentru noul model. Programul special instituit în uzina din Wolfsburg ar putea indica faptul că cererea pentru SUV-ul compact al mărcii este foarte mare, fiind necesară o producție susținută care să asigure stocurile.

FOTO VW a dezvăluit Golf 8 facelift, ultimul pas înainte de dispariția acestui model CITEȘTE ȘI FOTO VW a dezvăluit Golf 8 facelift, ultimul pas înainte de dispariția acestui model

În uzina din Wolfsburg mai este fabricat modelul Golf, care tocmai a fost lansat în versiunea facelift. În Wolfsburg nu este produs deocamdată niciun model electric, însă planurile prevăd transferul aici a modelului compact ID.3.

Investițiile necesare au fost deja făcute, însă cererea scăzută pentru mașini electrice a oprit pentru moment aceste planuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw tiguan
wolfsburg
golf