Vânzările grupului VW în SUA au crescut peste așteptări în septembrie

Vânzările grupului VW în SUA au crescut peste așteptări în septembrie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 oct 2015

Vânzările grupului Volkswagen în SUA au crescut în septembrie cu 6,3%, depășind așteptările analiștilor, în pofida scandalului privind emisiile poluante în care compania este implicată, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, vânzările mărcii Volkswagen au înregistrat o creștere ușoară, de 0,6%, în timp ce livrările diviziei Audi au avut un avans de 16%.

"Vrem să mulțumim dealerilor și clienților pentru sprijinul arătat grupului Volkswagen. Compania va continua să lucreze pentru recâștigarea încrederii", a declarat Mark McNabb, directorul operațional al Volkswagen în SUA.

Analiștii consultați de Bloomberg estimau un declin de 6,7% al vânzărilor pentru marca Volkswagen  și o creștere de 0,8% pentru întregul grup.

"Suntem încrezători că avansul vânzărilor de Audi ne va ajuta să încheiem anul în forță", a spus Mark Del Rosso, director operațional la Audi.

Grupul auto Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

Compania a anunțat recent că  intenționează să aloce 6,5 miliarde de euro în trimestrul al treilea pentru a acoperi costurile suplimentare generate de scandalul referitor la trucarea testelor privind emisiile poluante.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
vanzari
sua
audi