Veniturile Air France-KLM au scăzut în noiembrie cu 50 milioane euro, în urma atentatelor de la Paris

Veniturile Air France-KLM au scăzut în noiembrie cu 50 milioane euro, în urma atentatelor de la Paris
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 dec 2015

Atentatele din noiembrie de la Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane, au avut un impact negativ de 50 milioane de euro asupra veniturilor de luna trecută ale operatorului aerian Air France-KLM, potrivit grupului franco-olandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Impactul a fost concentrat aproape în totalitate asupra traficului din și către Paris", a spus marți directorul financiar al grupului Pierre-Francois Riolacci, citat de MarketWatch.

Potrivit lui Riolacci, cele mai mari scăderi au fost consemnate la nivelul rezervărilor de bilete din Japonia și SUA, deși în cazul celor din urmă, numărul rezervărilor a revenit către valorile obișnuite.

Per total, numărul pasagerilor a crescut cu 0,8% în noiembrie raportat la aceeași lună din 2014, la 6,5 milioane de pasageri, se arată într-un comunicat al grupului aerian.

În primele 11 luni, companiile grupului Air France-KLM au transportat 83,1 milioane de pasageri, în urcare cu 3,1% de la 80,64 milioane de pasageri în intervalul similar din 2014.

Air France-KLM estimează că efectul atacurilor din 13 noiembrie se va resimți și la nivelul lunii decembrie, însă grupul nu anticipează un impact negativ pronunțat asupra rezultatelor financiale anuale, a precizat Riolacci.

Acțiunile grupului au crescut cu până la 2,2% pe bursa de la Paris după publicarea datelor privind traficul de pasageri din luna noiembrie.

130 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva sute au fost rănite în atacurile teroriste din 13 noiembrie de la Paris, revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Impactul atacurilor asupra turismului și sectorului serviciilor este estimat la 0,1% din PIB la nivelul ultimului trimestru din 2015, potrivit estimărilor băncii centrale franceze.

Air France-KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian global și lider de piață pe zborurile pe distanțe lungi cu plecare din Europa. În 2014, grupul a transportat peste 87,4 milioane de pasageri și peste 1,3 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 546 aeronave, iar rețeaua acoperă 316 de destinații din 115 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, și Amsterdam-Schiphol.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm
trafic
atentate
paris