VIDEO "A fost o minune". Cum a fost posibilă evacuarea în câteva minute a sute de pasageri dintr-un avion japonez în flăcări

VIDEO "A fost o minune". Cum a fost posibilă evacuarea în câteva minute a sute de pasageri dintr-un avion japonez în flăcări
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2024

Toți cei 379 de pasageri și echipajul au scăpat din aeronava Airbus A350 care a fost cuprinsă pe aeroportul Haneda din Tokyo, de o minge de foc după ce s-a ciocnit cu un avion mai mic al Gărzii de Coastă, la scurt timp după aterizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cinci dintre cei șase membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă au murit, în schimb sutele de oameni din avionul Japan Airlines au fost evacuați la timp, în câteva minute. Mulți spun că a fost vorba despre o adevărată minune, scrie News.ro.

Companie românească introduce cursele de tren pe ruta Aeroportul Otopeni - Ruse CITEȘTE ȘI Companie românească introduce cursele de tren pe ruta Aeroportul Otopeni - Ruse

Zborul JAL 516, un Airbus A350-900, a fost cuprins de flăcări la scurt timp după aterizare, când a lovit aeronava mai mică a Gărzii de Coastă, care se pregătea să livreze ajutoare în peninsula Noto, afectată de cutremur.

După ce căpitanul avionului comercial a reușit să oprească aeronava în flăcări, cei 379 de pasageri, printre care opt copii, plus 12 membri ai echipajului au fugit din cabina plină de fum a avionului, alunecând pe toboganele gonflabile din partea din față a acestuia. În scurt timp, avionul a fost cuprins în întregime de foc, flăcările ieșind pe geamurile aeronavei.

Departamentul de pompieri din Tokyo a declarat că 14 dintre cei evacuați din avionul de pasageri au suferit răni minore, inclusiv arsuri la nivelul gâtului. Patru au fost transportați la spital.

Cinci dintre cele șase persoane aflate la bordul avionului Gărzii de Coastă, un De Havilland Canada DHC-8, cunoscut sub numele de Dash 8, au murit în coliziune, numai căpitanul acestuia reușind să scape din infern, dar având răni.

FĂRĂ BAGAJE, CHEIA SPRE SUPRAVIEȚUIRE

O înregistrare video a arătat cum pasagerii au fost evacuați din Airbus-ul A350 în flăcări cu ajutorul unor tobogane de salvare, într-un calm relativ și aparent fără bagaje de mână, într-o operațiune salutată ca fiind un "miracol". Rodger Whitfield, un fost pilot comercial, a declarat: "Cred că, în primul rând, trebuie să spunem că tocmai am asistat la un miracol. Modul în care au reușit să scoată toți acei pasageri din avion este aproape de necrezut".

Agențiile de siguranță aeriană avertizează de ani de zile că a te opri pentru a lua bagajele de mână în timpul unei evacuări înseamnă un risc pentru viață.

Cabina avionului de pasageri a început să se umple rapid de fum, în timp ce unii pasageri neliniștiți se deplasau pe coridor, iar alții își țineau copiii care țipau.

"Vă rog să mă scoateți de aici", a strigat o femeie într-o înregistrare video împărtășită cu Reuters din interiorul avionului. "De ce nu deschideți (ușile)?", a strigat un copil.

CALMUL, ESENȚIAL ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ

Însoțitorii de zbor păreau să îndemne oamenii să rămână calmi, spunând "vă rugăm să cooperați", potrivit videoclipului transmis Reuters.
"Fumul a început să umple avionul și m-am gândit: Ar putea fi foarte rău", a povestit un pasager. "Un anunț spunea că ușile din spate și din mijloc nu puteau fi deschise. Așa că toată lumea a debarcat prin față", a relatat el, citat de The Guardian.

"Am simțit o bubuitură ca și cum am fi lovit ceva și am făcut un salt în momentul în care am aterizat", a declarat un alt pasager al zborului Japan Airlines pentru agenția de știri Kyodo. "Am văzut scântei în afara ferestrei și cabina s-a umplut de miros și fum", a continuat pasagerul.

Un altul a postat pe rețelele sociale: "Pentru prima dată în viața mea, am simțit că viața mea este în pericol. Stăteam pe scaunul 45H al A350 și imediat după impactul uriaș, flăcările au izbucnit din ambele aripi. Doar trapa din față a putut fi deschisă și, în timp ce cabina era plină de fum, am scăpat doar cu telefonul meu mobil în mână".

Anton Deibe, în vârstă de 17 ani, un pasager suedez, a declarat pentru ziarul Aftonbladet că "întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute. Ne-am aruncat pe podea. Apoi s-au deschis ușile de urgență și ne-am aruncat spre ele". Acesta a adăugat: "Fumul din cabină ustura ca naiba. A fost un iad. Habar nu aveam unde mergem, așa că am fugit pe câmp. A fost un haos".

LA 10 MINUTE DE DEZASTRU

Yamake, care era așezat aproape de partea din față, a declarat că, în ciuda faptului că unii pasageri erau foarte neliniștiți, echipajul a desfășurat rapid toboganele de evacuare și oamenii au început să coboare în mod ordonat.

Compania aeriană a precizat că evacuarea a început aproape imediat după ce avionul s-a oprit și că toți pasagerii au fost duși în siguranță în mai puțin de 20 de minute.

Un pasager a declarat că la aproximativ 10 minute după ce au coborât, a avut loc o explozie în avion. "Nu pot spune decât că a fost un miracol, am fi putut muri dacă întârziam", a spus el. "Vreau să știu de ce s-a întâmplat acest lucru și simt că nu mai vreau să mă îmbarc din nou într-un avion", a mărturisit el.

După ce avionul a fost golit de pasageri, pompierii veniți cu 110 mașini de stingere a incendiilor s-au ocupat de flăcările din avion, care se înclinase pe bot după ce trenul de aterizare s-a prăbușit. De asemenea, avionul era rupt în două, coada aeronavei fiind desprinsă de fuzelajul principal.

Incendiul a fost stins în jurul orei 20.30, la aproape trei ore de la impactul inițial.

CAUZA INCIDENTULUI, INVESTIGATĂ

Autoritățile au declarat că investighează circumstanțele în spatele prăbușirii, despre care experții în aviație spun că sunt foarte neobișnuite.

Căpitanul primise permisiunea de a ateriza, dar probabil că nu a putut vedea avionul Dash-8 al Gărzii de Coastă, mai mic, construit de Bombardier, aflat sub el, au declarat directorii companiei aeriene la o conferință de presă organizată noaptea târziu.

Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului și Consiliul Național de Siguranță a Transporturilor investighează motivul pentru care ambele avioane se aflau pe aceeași pistă. Hiroyuki Kobayashi, un expert în aviație și fost pilot al Japan Airlines, a declarat pentru postul local de televiziune NHK că în centrul anchetei se vor afla comunicațiile dintre controlorul traficului aerian și avioane.

Zborul dintre orașul Sapporo din nordul țării și aeroportul Haneda din Tokyo este cea mai aglomerată rută aeriană din Japonia și unul dintre cele mai frecvente servicii din întreaga lume. Japan Airlines (JAL) operează 16 zboruri dus-întors pe zi.

Evacuarea a fost o prioritate cheie în materie de siguranță cel puțin de la mijlocul anilor 1980, când un Boeing 737 al companiei British Airtours a fost cuprins de flăcări pe aeroportul Manchester din Marea Britanie, provocând moartea a 55 de persoane, scrie Reuters. Anchetatorii dezastrului din 1985 au declarat că principala cauză a deceselor a fost inhalarea de fum, ca urmare a întârzierilor în deschiderea ușilor și a accesului restricționat la ieșirile de urgență.

Un studiu de siguranță realizat în anul 2000 în SUA a arătat că, în medie, o evacuare a unui avion de linie, indiferent de cauză, are loc la fiecare 11 zile. Astfel de evenimente fac, de obicei, titlurile ziarelor doar atunci când are loc un incendiu, dar au dus de fapt la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a ușilor și a iluminatului de urgență. Cu toate acestea, apar noi provocări legate de cantitatea de bagaje pe care pasagerii au voie să o ia la bord.

Anchetatorii de accidente aviatice au recomandat organizarea unor ședințe de informare mai convingătoare în timpul zborului pentru a-i îndemna pe pasageri să lase în urmă aceste lucruri atunci când li se ordonă să iasă - dar, de multe ori, au avut prea puțin efect.

În 2016, o înregistrare video a arătat pasageri care blocau culoarele și apucau gențile din compartimentele de deasupra capului în timp ce cabina unui avion a companiei Emirates se umplea de fum în Dubai.

În 2018, Royal Aeronautical Society din Marea Britanie a recomandat blocarea automată a compartimentelor de deasupra capului după o aterizare forțată, observând că pasagerii ignoră adesea instrucțiunile de siguranță.

"Este în mod clar un beneficiu dacă nu-ți cari bagajele", a declarat Steve Creamer, consultant în domeniul siguranței aviației și fost director principal la Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), după accidentul de marți de la Tokyo. "Este remarcabil faptul că au reușit să îi scoată pe toți din avion. Asta spune multe despre echipajul de zbor și despre disciplina oamenilor de la bord", a adăugat specialistul.

CE AU POVESTIT PASAGERII

Pasagerii din avionul Japan Airlines, care a aterizat pe aeroportul Haneda din Tokyo în jurul orei locale 17.47  venind de pe insula nordică Hokkaido, au povestit că au fost îngroziți după ce au auzit zgomotul puternic al impactului inițial. Imagini de pe rețelele sociale din interiorul cabinei au arătat cum pasagerii puteau vedea flăcările din exterior, în spatele avionului, prin hublourile cabinei, în timp ce acesta își continua drumul pe pistă imediat după coliziune.

Personalul care a organizat evacuarea a încercat să mențină calmul pasagerilor, dar i-a rugat pe cei care au ajuns la bagaje să își lase bunurile în urmă. Luminile s-au stins apoi, iar temperatura din interiorul cabinei a început să crească, au declarat supraviețuitorii. Pasagerii au fost ghidați prin întuneric și prin fumul gros de către personalul de cabină, care ținea lanterne.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion japonez
incendiu