VIDEO Alfa Romeo va lansa noul SUV Stelvio în a doua jumătate a anului 2025

VIDEO Alfa Romeo va lansa noul SUV Stelvio în a doua jumătate a anului 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Marca italiană premium Alfa Romeo, parte a grupului Stellantis, va lansa noul său vehicul sport utilitar (SUV) Stelvio în a doua jumătate a anului viitor, urmat de noul sedan sport Giulia în 2026, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sub conducerea Stellantis, grup format la începutul anului 2021 prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și producătorul Peugeot PSA, Alfa Romeo a trecut printr-un proces de redresare și a început o remaniere a gamei sale, cu scopul de a avea o ofertă de vehicule 100% electrice către 2027, scrie News.ro.

VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Când poate fi deschis un nou tronson pe Autostrada Bucureștiului

După ce a început reînnoirea gamei în 2022 cu SUV-ul compact Tonale, Alfa Romeo va lansa luna viitoare modelul sport compact Milano, primul vehicul electric al mărcii.

”Giulia și Stelvio vor fi două bijuterii italiene autentice, exportate în întreaga lume, afirmând Alfa Romeo drept marca globală premium a Stellantis”, a spus CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Atât noul Stelvio, cât și noul Giulia vor fi proiectate în Italia și asamblate în uzina Cassino, situată între Roma și Napoli, și susținute de noua platformă ”STLA” a Stellantis pentru vehicule mari, a spus Alfa Romeo într-un comunicat.

Acestea vor fi oferite atât în versiune electrică, cât și în versiune hibridă.

Noul Stelvio va fi prima mașină, dintre toate mărcile europene Stellantis, care se va baza pe platforma ”STLA Large” a Stellantis.

Economia Bulgariei a înregistrat anul trecut o creștere modestă CITEȘTE ȘI Economia Bulgariei a înregistrat anul trecut o creștere modestă

De asemenea, va fi prima mașină a Stellantis care va fi echipată cu arhitectura electronică și software ”STLA Brain” a grupului și cu platforma STLA SmartCockpit, concentrându-se pe integrarea digitală a vehiculelor și șoferilor.

Alfa Romeo va continua să producă versiunile actuale de motoare cu ardere internă Stelvio și Giulia, până când noile mașini vor fi lansate pe piață.

Anul trecut, Alfa Romeo a vândut peste 50.000 de mașini în Europa, cea mai mare piață a sa, în creștere cu 52% față de 2022, susținută de modelul său Tonale, care a fost oferit și într-o versiune hibrid plug-in în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfa romeo
stelvio