VIDEO Ciolacu: Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres

VIDEO Ciolacu: Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Șeful Executivului a participat la semnarea ultimului contract de lucrări pentru Lotul 3 din tronsonul Ploiești - Buzău al Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei), scrie Agerpres.

Dumitru Prunariu spune că România pierde teren în cursa spațială. A ajuns inclusiv în urma Ungariei și Poloniei CITEȘTE ȘI Dumitru Prunariu spune că România pierde teren în cursa spațială. A ajuns inclusiv în urma Ungariei și Poloniei

"Anul acesta, domnul Grindeanu și echipa sa vor mai semna încă aproape 60 de km de autostradă și vor da în folosință 100 de km de autostradă și drum expres. De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru în România. Mă bucur că am reușit să deblocăm infrastructura mare. Toată Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, este din fonduri europene, ca să înțelegem adevărata importanță a PNRR-ului și, din cifrele pe care le am eu, dar sigur domnul ministru Grindeanu să detalieze, anul viitor o să finalizăm aproape 250 km de autostradă și de drum expres", a afirmat Ciolacu.

El a reamintit că anul trecut a fost prezent, tot la Buzău, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, unde a fost semnat contractul pentru primul lot din Autostrada Moldovei.

"Împreună cu domnul ministru Sorin Grindeanu și cu echipa de la CNAIR, domnul director Pistol, acum un an și ceva am fost tot la Buzău și am semnat primul lot din cele 13 loturi care constituie Autostrada A7, de fapt Autostrada Moldovei, mult-promisa autostradă a Moldovei de 30 și ceva de ani. Echipa coordonată de către ministrul Sorin Grindeanu a reușit nu numai să deblocheze absolut toate licitațiile și să le încheie, astăzi, în ceea ce privește ultimul lot, dar a reușit ca toate să fie în derulare și în execuție în acest moment. Din informațiile mele, parcă doar la lotul 2 este o anumită întârziere, unde unul dintre participanți a și anunțat că va încerca să recupereze decalarea. În rest, pe toate loturile, constructorii implicați sunt în termenele asumate și chiar le-au depășit", a declarat Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autostradă
drum expres