VIDEO Ford se întoarce în Formula 1, după mai mult de 20 de ani

VIDEO Ford se întoarce în Formula 1, după mai mult de 20 de ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 feb 2023

Constructorul american Ford a anunțat, în mod surprinzător, că revine în competiția sportivă Formula 1, ca urmare a faptului că popularitatea acesteia este în creștere „în SUA și în întreaga lume”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ford revine în Formula 1, după mai mult de 20 de ani de la retragerea din această competiție, justificând decizia prin schimbările preconizate de FIA, în special cele legate de propulsie.

„Este momentul ca Ford să revină în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA, sportul pe care l-a dominat la sfârșitul anilor '60 și '70”, se arată în anunțul Ford.

ULTIMA ORĂ FOTO Un autocar românesc s-a răsturnat în Slovenia, trei pasageri au murit CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Un autocar românesc s-a răsturnat în Slovenia, trei pasageri au murit

„Acesta este începutul unui nou capitol palpitant din povestea Ford în motorsport, care a început când străbunicul meu a câștigat o cursă care a ajutat la lansarea companiei noastre”, a spus Bill Ford, președinte executiv. „Ford revine în vârful sportului, aducând îndelungata tradiție a Ford în inovare, durabilitate și electrificare într-una dintre cele mai vizibile arene din lume.”

Ford își argumentează decizia prin faptul că Formula 1 continuă să-și crească audiența pe piețele cheie din întreaga lume, inclusiv în SUA. În plus, FIA și F1 au un angajament față de sustenabilitate, cu o utilizare sporită a energiei electrice, precum și a combustibililor durabili - unul dintre motivele pentru care Ford se întoarce la Formula 1.

Ford este al treilea cel mai de succes producător de motoare din istoria F1, cu 10 campionate câștigate la constructori și 13 titluri la piloți.

„Vestea că Ford va veni în Formula 1 din 2026 este grozavă pentru acest sport și suntem încântați să-i vedem alăturându-se partenerilor auto incredibili din Formula 1”, a declarat Stefano Domenicali, președinte și CEO al Formula 1. „Ford este un brand global cu o moștenire incredibilă în cursele și lumea auto și văd valoarea uriașă pe care o oferă platforma noastră cu peste jumătate de miliard de fani din întreaga lume. Angajamentul nostru de a atinge zero emisii de carbon până în 2030 și de a introduce combustibili durabili în mașinile de F1 din 2026 este, de asemenea, un motiv important pentru decizia lor de a intra în F1. Credem că sportul nostru oferă o oportunitate și o atingere ca oricare altul și abia așteptăm ca sigla Ford să concureze în jurul circuitelor emblematice ale F1 din 2026.”

Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Europa în 2022. Liderul VW Golf pierde titlul după 14 ani CITEȘTE ȘI Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Europa în 2022. Liderul VW Golf pierde titlul după 14 ani

Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a spus și el că „sunt puțini producători care au o istorie atât de celebrată a sporturilor cu motor precum Ford, așa că să-i vezi revenind în Campionatul Mondial FIA de Formula 1 este o veste excelentă. Subliniază și mai mult succesul reglementărilor privind motoarele, din 2026, care au în centrul lor un angajament atât față de sustenabilitate, cât și față de spectacol și, desigur, pentru un interes sporit în Statele Unite”.

Anterior, Audi și Porsche au confirmat oficial că vor intra cu echipe proprii în Formula 1, începând din 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford formula 1
ford motorsport