VIDEO & FOTO BMW a dezvăluit Vision iNEXT, un concept-car ce anticipează evoluția mărcii în următorii ani

VIDEO & FOTO BMW a dezvăluit Vision iNEXT, un concept-car ce anticipează evoluția mărcii în următorii ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 sep 2018

BMW a prezentat un nou concept-car, iNEXT, care prezintă viziunea mărcii asupra viitorului automobilului, dar și ceea ce intenționează constructorul de automobile premium să facă în zona de vehicule electrice și autonome.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

BMW Vision iNext este deocamdată doar un show-car, dar urmează să fie transformat într-un vehicul de serie, astfel că toate tehnologiile regăsite sunt rezultatul planurilor pe care marca bavareză le are pentru vehiculele următoare. Numele este, de altfel, elocvent pentru ceea ce reprezintă acest prototip. face parte din familia „i”, în care avem până acum i3, un vehicul complet electric, cu o variantă cu range-extender, apoi avem i8, o mașină hibrid, dar cu trăsături speciale, iar între timp a fost prezentat și conceptul iX3, care va deveni în curând primul SUV complet electric al mărcii.

iNEXT ne propune, așadar, o continuare a acestei serii, în virtutea noilor teme în care industria auto se dezvoltă în prezent: autonomie, propulsie eletrică, vehicule conectate. Altfel spus, așa cum au precizat reprezentanții companiei, iNEXT „anticipează evoluția companiei în următorul deceniu și răspunsurile pe care își propune să le ofere la condusul autonom, interiorul viitorului sau conectivitatea extinsă”.

Mai mult, Harald Krüger, președintele Consiliului de Administrație al BMW Group, a descris iNext astfel: "Proiectul iNEXT va oferi baza pentru viitor, de pe urma căreia întreaga companie și toate mărcile sale vor beneficia".

Cert este faptul că urmează un vehicul de serie care va prelua mare parte din ceea ce vedem acum pe iNEXT. Iar acest automobil va fi prezent pe piață, potrivit BMW, în 2021.

Foarte automatizat, fără emisii și complet conectat, așa este descris oficial iNEXT. Și se mai spune despre el că ne prezintă un automobil care se poate deplasa atât autonom, cât și condus de utilizator.

iNEXT are dimensiunile unui SUV (SAV așa cum este denumit de BMW), fiind evident că aceastea este direcția pe care piața vrea să meargă industria auto. Printre trăsăturile estetice ale acestui vehicule se numără culoarea Liquid Greyrose Copper a exteriorului, care se schimbă treptat în nuanțe de la cupru cald până la trandafiriu închis.

De asemenea, iNEXT are camere video în loc de oglinzi laterale, în timp ce elemente grafice tactile, iluminate, înlocuiesc mânerele convenționale. Mașina are două uși mari opozabile, fără montant B care să le separe, un sistem care ne amintește de Ford B-Max.

Audi a lansat producția SUV-ului electric e-tron, în fabrica din Bruxelles. Premiera mondială - peste 2 săptămâni. Clienții nerăbdători, inclusiv din România, au putut rezerva online CITEȘTE ȘI Audi a lansat producția SUV-ului electric e-tron, în fabrica din Bruxelles. Premiera mondială - peste 2 săptămâni. Clienții nerăbdători, inclusiv din România, au putut rezerva online

În interiorul cockpitului de dimensiuni mari, zona conducătorului este definită de cele două panouri de afișare digitală vizibile și de volan. Tabloul de bord plat, acoperit de o stofă bej, se îmbină cu elemente de lemn și o podea de lemn. În modul "Boost", volanul și afișajele sunt poziționate spre conducător. Când este activat modul "Ease" (autonom), spațiul din apropierea imediată a conducătorului se transformă.

Astel, volanul se retrage ușor, creând un sentiment de spațiu mai deschis. Panourile de afișare trec de la conținutul de condus la "Exploration Mode", care oferă șoferului și pasagerilor sugestii despre locurile și evenimentele din apropiere, ce ar putea fi de interes pentru ei. În plus, tetierele scaunelor față pot fi rabatate, permițând persoanelor din față să comunice mai eficient cu pasagerii din spate.

VIDEO & FOTO BMW a dezvăluit Vision iNEXT, un concept-car ce anticipează evoluția mărcii în următorii ani

VIDEO & FOTO BMW a dezvăluit Vision iNEXT, un concept-car ce anticipează evoluția mărcii în următorii ani

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
inext
concept-car
masini electrice
masini autonome