VIDEO&FOTO Chinezii de la Kandi lansează cele mai ieftine mașini electrice din SUA, la prețul unui Duster

VIDEO&FOTO Chinezii de la Kandi lansează cele mai ieftine mașini electrice din SUA, la prețul unui Duster
scris 10 aug 2020

Compania Kandi, care produce de 6 – 7 ani baterii și vehicule electrice în China, este pe punctul de a lansa primele două modele de mașini electrice pe piața americană, după ce anul trecut a pus bazele reprezentanței locale în Texas.

Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an CITEȘTE ȘI Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an

Americanii vor putea să-și cumpere unele dintre cele mai ieftine automobile electrice din lume, începând din această vară. Kandi, o marcă din China, lansează modelele K23 și K27, două automobile cu un design cel puțin discutabil, dar care oferă propulsie electrică la un preț incredibil: începând de la 12.499 dolari, după aplicarea subvențiilor federale (19.900 dolari preț de listă). Dacă vor beneficia și de subvenții sau bonificații locale, americanii vor putea cumpăra o micuță mașină electrică la preț de Dacia Logan, însă fără să beneficieze și de confortul și tehnologia de pe modelul românesc.

Kandi este o companie chineză care are printre acționari cunoscutul holding Geely, deținut de Li Shufu, cel care a reușit să cumpere de pe bursă un pachet de aproape 10% din Daimler, fără să poată fi oprit de nimeni. În urmă cu circa 7 ani, Kandi și Geely au pus bazele unui joint-venture care să producă vehicule electrice pentru piața chineză, iar în 2019 compania a decis să intre pe piața americană.

Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom CITEȘTE ȘI Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom

Cel mai mic model propus americanilor este K27, care are dimensiuni comparabile cu un Fiat 500, de la care se pare că a copiat și câteva elemente de design, fără să aibă, însă, pretenția că este atractivă. Are un motor cu o putere infimă, 20 kW (27 CP), o lungime de numai 3,46 metri, iar bateria are doar 17,7 KWh, ceea ce-i asigură o autonomie (estimată) la 160 km. Alte calități nu pare să aibă, cu excepția unui display de 9 inci, amplasat pe bord.

Vânzările Dacia rămân în declin în Germania, unde piața nu a reușit să intre pe creștere CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia rămân în declin în Germania, unde piața nu a reușit să intre pe creștere

Modelul Kandi K27 se laudă cu o garanție de 4 ani sau 80.000 km, pentru componentele uzuale, și de 8 ani sau 100.000 km pentur baterie. Printre echipamentele standard se numără ABS, cameră de marșarier, airbaguri frontale și hand-free bluetooth.

VIDEO&FOTO Chinezii de la Kandi lansează cele mai ieftine mașini electrice din SUA, la prețul unui Duster

Modelul mai „sofisticat”, K23, arată ca un fel de Spark alungit, cu o formă ceva mai reușită decât K27, imaginea sa fiind serios afectată de roțile de 14 inci, similare cu cele de pe K27. Deși spunem că este mai mare, are o lungime de (aproape) 4 metri, asta însemnând că este cu mult mai scurt decât un Sandero. Prețul său este principalul argument, 29.990 de dolari, care se diminuează cu 7.500 dolari la aplicarea subvențiilor federale. Performanțele dinamice sunt o idee mai bune decât la micul model K27: o putere maximă de 21 kW, o autonomie de 300 km, asigurați de o baterie de 41,4 kWh, și o viteză maximă de 112 km/h. Displayul de pe bord și conectivitatea bluetooth sunt incluse.

Pe piața din Europa, Dacia se pregătește să lanseze cea mai ieftină mașină electrică din această regiune, produsă de Renault tot în China, cu ajutorul partenerilor de la Dongfeng. Prețul ei ar putea coborî sub 20.000 de euro, cu ajutorul subvențiilor acordate de statele europene. Dacia Spring, așa cum se va numi modelul electric, va avea 3,74 metri lungime, o baterie de 26,8 kWh și o putere de 44 CP.

viewscnt
Afla mai multe despre
kandi
masini electrice ieftine
dacia spring