VIDEO&FOTO Premierul Orban a inspectat lucrările la metroul către Drumul Taberei: Puțină lume mai crede că putem termina! În mai încep testele cu trenuri, iar darea în folosință rămâne 30 iunie

scris 16 apr 2020

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, au verificat stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor. Constructorul i-a asigurat că își menține termenul de 30 iunie pentru darea în folosință a trenurilor cu călători.

Imagini pot fi văzute în articol și în GALERIA FOTO

Reprezentantul constructorului a arătat că epidemia de coronavirus a îngreunat desfășurarea lucrărilor, dar aceste probleme au fost remediate.

Ministrul Bode a arătat că au existat și două cazuri de infectare cu coronavirus printre angajații de la suprafață și a făcut apel la constructor să ia toate măsurile de protecție pentru angajați.

Aeroportul din Timișoara primește ajutor de stat, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie CITEȘTE ȘI Aeroportul din Timișoara primește ajutor de stat, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Ministrul Transporturilor a fost informat de constructor, în fața camerei de filmare, că nu există plăți restante și că pornirea trenurilor cu călători este prevăzută în continuare pentru 30 iunie.

În acest scop, a spus Lucian Bode, testele dinamice pe cu treburi vor trebui să înceapă la sfârșitul lunii mai.

Premierul Orban nu a dorit să transmită constructorului decât să respecte tremenul de finalizare menționat, arătând că bucureștenii aproape și-au pierdut speranța că proiectul va mai fi gata vreodată.

VIDEO&FOTO Premierul Orban a inspectat lucrările la metroul către Drumul Taberei: Puțină lume mai crede că putem termina! În mai încep testele cu trenuri, iar darea în folosință rămâne 30 iunie

”Deja puțină lume mai crede că avem capacitatea de a finaliza această investiție, ori eu cred că trebuie să arătăm bucureștnilor că pot fi finalizate astfel de investiții”, a spus Orban, care a adăugat că Guvernul va asigura resursele necesare în acest scop.

Prefinanțarea pentru proiectele din construcții, cu fonduri europene, crește substanțial CITEȘTE ȘI Prefinanțarea pentru proiectele din construcții, cu fonduri europene, crește substanțial

Îniante de izbucnirea epidemiei de coronavirus, în februarie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, arăta că termenul de 30 iunie 2020, asumat de toate părțile implicate, pentru finalizarea Magistralei 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei rămâne ferm. Bode a arătat că stadiul lucrărilor este verificat săptămânal de reprezentanții ministerului, iar lucrările sunt în grafic. 

Ministrul a mai precizat atunci că gradul de realizarea a contractului de de structură este în jur de 97-98%, iar de la sfârșitul lunii aprilie va continua partea de intervenții pe semnalizare și partea de contract de finisaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
drumul taberei
orban
bode
termen
folosinta
finalizare