VIDEO În pași de dans, Musk anunță oficial lansarea programului pentru Tesla Model Y în China

VIDEO În pași de dans, Musk anunță oficial lansarea programului pentru Tesla Model Y în China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 ian 2020

Elon Musk și-a etalat talentul de dansator la lansarea programului Tesla pentru producția crossoverului Model Y la fabrica din Shanghai marți, în cadrul unui eveniment care a marcat livrarea către public a primelor sedanuri Model 3 fabricate în afara SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina din China, în care Tesla a investit 2 miliarde de dolari, a început producția la mai puțin de 1 an de la demararea construcției, un record pentru companiile auto străine prezente pe piața chineză, scrie Reuters. Primii clienți pentru autoturismele Model 3 fabricate în China au fost 15 dintre angajații companiei, aceștia intrând în posesia vehiculelor la finele anului trecut.

Ceremonia de marți a marcat oficial începerea livrărilor către public, precum și lansarea programului pentru producția Model Y la fabrica de la Shanghai.

VIDEO Hyundai se aliază cu Uber și lansează taxiuri zburătoare CITEȘTE ȘI VIDEO Hyundai se aliază cu Uber și lansează taxiuri zburătoare

Prezent la eveniment, directorul general al Tesla, Elon Musk, a estimat că cererea pentru Model Y “va fi, probabil, mai mare decât cea pentru toate celelalte mașini Tesla la un loc”.

“Model Y va fi dotat cu tehnologii avansate, care vor fi dezvăluite ulterior”, a adăugat Musk.

Tesla a dezvăluit crossoverul Model Y în primăvara anului trecut. În toamnă, Musk a anunțat că producția noului model va începe la jumătatea acestui an, cu câteva luni înainte de termenul avansat anterior.

Model Y va fi asamblat atât în SUA, cât și la fabrica din China și, ulterior, la fabrica pe care Tesla intenționează să o construiască în Europa, în apropiere de Berlin.

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu aproape 4% marți și au închis la prețul de 462,06 dolari, un nou maxim istoric. Titlurile companiei au consemnat al treilea record consecutiv, evoluție sprijinită inclusiv de datele peste așteptări anunțate vineri privind livrările globale de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
shanghai
gigafactory
model y
model 3
lansare livrari
productie