VIDEO Lucrările pe șantierul "Autostrăzii Ford", reluate. Când se va putea circula

VIDEO Lucrările pe șantierul "Autostrăzii Ford", reluate. Când se va putea circula
scris 16 feb 2022

Lucrările pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj), gândită să faciliteze și transportul mașinilor realizate de Ford la Craiova, au fost reluate, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 43%, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"S-au reluat lucrările pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj). Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 42,74%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcție de condițiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri", a notat Grindeanu.

PROFIT NEWS TV Mihai Drăghici, EY: Ne așteptăm ca numărul de mașini electrice să ajungă la 65 de milioane până în 2030, în UE. Se fac investiții semnificative în stațiile de încărcare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Mihai Drăghici, EY: Ne așteptăm ca numărul de mașini electrice să ajungă la 65 de milioane până în 2030, în UE. Se fac investiții semnificative în stațiile de încărcare

El a subliniat că circulația pe acest tronson trebuie deschisă anul acesta și a atenționat că va urmări stadiul lucrărilor, scrie Agerpres.

"ATENȚIE! Circulația pe tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!", a adăugat șeful de la Transporturi.

Pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești lucrează firma italiană Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019, iar în iunie 2021 a fost emisă ultima autorizație de construire, astfel încât constructorul să aibă front de lucru pe întreg traseul.

Lucrările au fost încetinite de faptul că, în iunie 2021, mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrlești, comuna Ghercești, în timpul lucrărilor pe pe acest tronson, potrivit unui anunț al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Conform unui comunicat al IPJ Dolj, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești s-au sesizat din oficiu ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare, cu privire la faptul că pe raza comunei Ghercești, în șantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Pitești au fost descoperite mai multe gropi în care se află oseminte.

Sursa citată menționa că în situl arheologic, pe o porțiune de aproximativ un kilometru, se găsesc mai multe gropi făcute de arheologii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte. 

viewscnt
Afla mai multe despre
drumul expres craiova-pitești
sorin grindeanu