VIDEO Mercedes-Benz a lansat al doilea SUV al său integral electric

VIDEO Mercedes-Benz a lansat al doilea SUV al său integral electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Mercedes-Benz a lansat al doilea SUV al său integral electric, EQS, un vehicul cu o autonomie de 660 km care va fi produs în America și va fi pus în vânzare până în toamnă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția EQS va începe anul acesta la fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi

Statele Unite și Canada sunt de așteptat să fie principalele piețe pentru noul vehicul, potrivit șefului de vânzări Britta Seeger, deși acesta va fi lansat și în Europa înainte de sfârșitul anului.

Mercedes-Benz nu a dezvăluit pentru cât va fi vândut noul SUV, deși prețul sedanului său electric EQS ​ pornește de la aproximativ 103.000 de dolari în Statele Unite.

Trei sferturi din vânzările de mașini noi care au avut loc anul trecut pe piața americană au fost camionete și SUV-uri, reprezentând o provocare pentru producătorii de automobile care doresc să-și reducă amprenta de carbon, în timp ce au nevoie să satisfacă cererea clienților pentru vehicule mari.

În încercarea de a-și localiza lanțul de producție, Mercedes-Benz a deschis în martie prima fabrică de baterii de vehicule electrice din SUA în Tuscaloosa.

Compania a vândut 21.900 de vehicule complet electrice la nivel mondial în primul trimestru al anului 2022, de trei ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, chiar dacă livrările totale pentru toate vehiculele au scăzut cu 15%. Doar 2,3% din vânzările de mașini ale Mercedes-Benz de anul trecut au fost vehicule electrice cu baterie, ponderea crescând la 11% incluzând și vehiculele hibride plug-in, care au atât un motor cu combustie internă, cât și o baterie.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
suv