VIDEO Metrorex, penalizat pentru întârzierile livrării trenurilor. Sumele depășesc 20 milioane de euro

VIDEO Metrorex, penalizat pentru întârzierile livrării trenurilor. Sumele depășesc 20 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Adjud, că penalitățile pentru întârzierile la livrarea trenurilor de metrou către Metrorex depășesc 20 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„În acest moment penalitățile, confort contractului, fiindcă ele trebuiau să înceapă să fie livrate și nu au fost, depășesc 20 de milioane de euro. Eu n-am altă pârghie, și eu, și colegii mei, și de la metrou, și de la minister, decât să aplicăm prevederile contractului. Explicațiile companiilor care trebuie să livreze aceste garnituri, fie de metrou, fie de tren, variază, de la războiul din Ucraina și rutele respective sau anumite legături comerciale, până la lucruri mai simple. Pe mine și pe colegii mei, și mai ales pe cetățeni, aceste lucruri nu ne interesează. Și atunci vor plăti dacă nu s-au ținut de termenii contractului. Vă repet, în acest moment penalitățile pentru întârzierile la metrou depășesc 20 de milioane de euro”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

FOTO Șeful Bentley a demisionat CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Bentley a demisionat

La finele anului 2020, Metrorex a semnat cu reprezentanții companiei Alstom Transport un contract pentru livrarea de trenuri de metrou destinate Magistralei 5. Trenurile urmau să fie produse în Brazilia și ar fi trebuit să ajungă la București pe parcursul anului 2023, însă primul tren a fost livrat din Brazilia spre București de abia la finele lunii trecute, scrie Adevărul.

„Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră. Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun și ne vedem la București!”, se arată într-o postare de marți, 27 februarie de pe contul oficial de Linkedin al Alstom. 

Ministrul Sorin Grindeanu, alături de premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și secretarul general al PNL, Lucian Bode, au efectuat, vineri, o vizită de lucru pe șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg - Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
penalizari