Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii

Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 oct 2017

În cadrul Tokyo Motor Show, producătorul auto japonez Nissan a prezentat conceptul IMx, care propune o abordare interesantă pentru avertizarea pietonilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMx este o mașină electrică complet autonomă, care lasă la alegerea posesorului modului de navigare. Acesta poate schimba între modul autonom, numit ProPilot, și condusul manual.

În modul ProPilot, volanul este ascuns în bord, scaunele sunt date automat pe spate, iar bordul se transformă într-un OSD (On Screen Display), care nu este altceva decât un mare ecran OLED curbat.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Pe acest ecran vor putea fi afișate imagini la 360 de grade din jurul mașinii, captate de camerele și senzorii montați pe aceasta. Cu o putere echivalentă a 400 de cai, IMx promite o autonomie de 600 de kilometri.

Însă, ceea ce diferențiază cu adevărat conceptul celor de la Nissan față de alte mașini electrice autonome aflate în dezvoltare are mai mult legătură cu cei din jurul mașinii decât cu cei din interior.

Faptul că mașinile electrice sunt silențioase poate reprezenta o problemă de securitate pentru pietonii care, neauzind sunetul unui motor care arde combustibil, pot fi luați prin surprindere de apropierea mașinii.

Cei de la Nissan s-au gândit să rezolve această problemă cu muzică. IMx va reda muzică în exterior atunci când navighează la vireze reduse, de 20-30 Km/h. Astfel, pietonii vor sesiza un sunet care indică apropierea, doar că acesta va fi muzică în locul sunetului tradițional al motoarelor auto

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
imx
auto
electric