VIDEO Un tren care levitează și atinge 600 km/h, prezentat de China

VIDEO Un tren care levitează și atinge 600 km/h, prezentat de China
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2021

China a prezentat un tren maglev care poate atinge viteza maximă de 600 km/h, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viteza pe care o poate atinge trenul, dezvoltat de China și fabricat în orașul de coastă Qingdao, îl face cel mai rapid vehicul terestru din lume, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Cu ajutorul forței electromagnetice, trenul maglev ''levitează'' deasupra căii ferate, fără a exista contact între caroserie și șine.

China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, pe o scară foarte limitată.

Shanghai dispune de o linie maglev scurtă, între unul dintre aeroporturile sale și oraș.

Deși în China nu există încă linii pentru trenurile maglev care să lege orașe mari sau provincii, unele localități, printre care Shanghai și Chengdu, au început să studieze acest domeniu.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

La 600 km/h, ar dura doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o distanță de peste 1.000 km. Prin comparație, o asemenea călătorie ar dura 3 ore cu avionul și 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.

Mai multe țări, precum Japonia sau Germania, doresc, de asemenea, să construiască rețele maglev, deși costurile ridicate și incompatibilitatea cu infrastructura feroviară actuală continuă să împiedice dezvoltarea rapidă a acestora. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
china