VIDEO Volkswagen prezintă robotul autonom de încărcare a mașinilor electrice

VIDEO Volkswagen prezintă robotul autonom de încărcare a mașinilor electrice
scris 29 dec 2020

Volkswagen Group a prezentat primele informații și imagini cu viitorul robot de încărcare a mașinilor electrice. Conceptul este apreciat ca fiind „vizionar”, pentru că extinde infrastructura de încărcare într-un mod inteligent.

Robotul mobil de încărcare este cel mai nou produs pe care îl propune Volkswagen Group Components, divizia care răspunde de producția de componente pentru autovehiculele grupului. Robotul, aflat în acest moment în stadiul de prototip, va putea fi folosit în spații publice precum parcările subterane. „O infrastructură de încărcare prezentă peste tot este și rămâne un factor-cheie în succesul mobilității electrice. Robotul nostru de încărcare este una dintre numeroasele abordări, dar este fără îndoială una dintre cele mai vizionare”, a explicat Thomas Schmall, CEO al diviziei de componente a VW Group.

Robotul mobil pe care îl propune VW este un dispozitiv autonom, care funcționează prin intermediul unei aplicații Car-to-X de comunicare între automobil și dispozitiv. Robotul se deplasează la automobilul pe care urmează să-l încarce, acționează independent priza de încărcare și conectează și deconectează cablul de încărcare, fără să fie necesară prezența umană. Robotul acționează unitățile de încărcare, pe care le poate acționa separat sau în grup, pentru a le duce, în această a doua situație, către mai multe vehicule. Unitatea de încărcare rămâne conectată la vehicul pe întreg procesul de încărcare, în timp ce robotul se deplasează înapoi, la punctul de staționare, sau transportă o nouă unitate către un nou vehicul. Colectarea unităților de încărcare se face similar, la finalul procesului de încărcare.

Mitsubishi, premieră - a început să fabrice pentru prima dată Outlander PHEV în afara Japoniei CITEȘTE ȘI Mitsubishi, premieră - a început să fabrice pentru prima dată Outlander PHEV în afara Japoniei

Thomas Schmall spune că realizarea unei infrastructuri de încărcare eficientă este o misiune centrală pentru întregul sector auto. „Noi dezvoltăm soluții pentru a ajuta evitarea măsurilor costisitoare, fixe. Robotul mobil de încărcare și stațiile flexibile de încărcare rapidă sunt doar două din aceste soluții”. Divizia de componente dezvoltă în prezent o familie întreagă de de dispozitive de încărcare cu curent continuu. Stațiile flexibile de încărcare rapidă vor fi lansate pe piață în 2021, ele fiind deja testate la mai multe companii germane. Robotul mobil, aflat în stadiu de prototip, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, el fiind dependent de maturitatea comunicațiilor Car-to-X.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
statie incarcare masina electrica
robot incarcare
id.3