Viitoarea generație VW Beetle ar putea fi electrică, cu motor amplasat în spate, la fel ca prima generație

Viitoarea generație VW Beetle ar putea fi electrică, cu motor amplasat în spate, la fel ca prima generație
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 nov 2017

Volkwagen ia în calcul dezvoltarea unei noi generații Beetle, una electrică, din familia I.D., care să aibă la bază platforma MEB, folosită de celelalte modele electrice pe care marca le va lansa în anii următori, potrivit declarațiilor reprezentanților mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkwagen Beetle, automobilul simbol al mărcii germane, nu va dispărea din portofoliu pe măsură ce mașinile cu motoare pe combustie vor ieși din fabricație, deoarce VW ar putea produce și un Beetle electric, după cum a declarat Herbert Diess, președintele Consiliului de Adminnistrație al VW. Mașina ar urma să aibă tracțiune spate, cu ajutorul motoarelor electrice propuslate de baterii.

Platforma utilizată va fi MEB, aceeași pe care urmează să fie produse toate modelele electrice. VW a prezentat deja conceptele primelor 3 modele electrice pe care le va lansa pe piață începând din 2019, hatchback-ul Volkswagen I.D., și din 2020, SUV-ul I.D. Crozz și van-ul I.D. Buzz. Potrivit anunțurilor anterioare ale companiei, până în 2025 vor fi lansate peste 20 de modele electrice.

Șeful VW a mai spus că platforma MEB este foarte flexibilă și permite dezvoltarea de produse derivate, cu tracțiune spate, față sau 4x4. Acest lucru ar fi în avantajul unui Beetle electric. „Dacă ne-am dori să construim un Beetle, electric ar fi mult mai bine decât modelul de azi, mult mai aproape de istorie, deoarece ar putea avea tracțiune spate”. Diess a precizat că decizia de cosntruire a unui Beetle electric nu a fost luată încă.

Noi teste EuroNCAP: 8 mașini de 5 stele pe piața europeană. Volvo XC60, cel mai sigur automobil din 2017 CITEȘTE ȘI Noi teste EuroNCAP: 8 mașini de 5 stele pe piața europeană. Volvo XC60, cel mai sigur automobil din 2017

Primul model electric din noua generație, cosntruită pe platforma MEB, va fi hatchback-ul VW I.D., care ar trebui să fie lansat în 2019, după ce a fost prezentat în premieră la Paris, anul trecut. Acesta urmează să aibă un motor electric amplasat în spate, care să pună la dispoziția șoferului 168 CP, o putere transmisă, de asemenea, pe puntea spate. Această arhitectură este similară celei regăsite pe primul Beetle, realizat pentru prima dată de Ferdinand Porsche, în urmă cu 80 de ani.

Modelul VW Beetle vândut astăzi de marca germană este deja a patra generație, lansată în urmă cu 6 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
beetle
masini electrice