Viitorul sediu al Renault Group din București va fi predat în 2019 și va include showroom-uri pentru mașinile grupului

Viitorul sediu al Renault Group din București va fi predat în 2019 și va include showroom-uri pentru mașinile grupului
scris 28 aug 2017

Reprezentanții Group Renault România și cei ai Globalworth au dat startul construcției viitorului sediu al companiei, Renault Bucharest Connected, în care se vor muta toate activitățile grupului din București. La momentul festiv au fost prezenți Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România, Cécile de Guillebon, Global Alliance Facility Director, Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth și de Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 din București.

Viitorul sediu Renault Bucharest Connected (RBC) va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar și de celălalte entități ale Grupului Renault România : Centrul Tehnic Titu și uzinele de la Mioveni,  ceea ce va facilita deplasările angajaților la și de la locul de muncă. Clădirea RBC, P+7,  va fi construită pe o suprafață de 47.000 m² (40.000 m² prima clădire și 7.000 m², a doua clădire) și este încadrată în Clasa A, respectând normele de calitate de top pentru acest tip de construcție. RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne și externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică. 

FOTO Ferrari Portofino, cel mai „ieftin” model al mărcii italiene, accelerează în 3,5 secunde și va costa 200.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Ferrari Portofino, cel mai „ieftin” model al mărcii italiene, accelerează în 3,5 secunde și va costa 200.000 de euro

„Este un moment important astăzi în viața Groupe Renault România, pentru că vorbim de viitor. Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților noștri și la eficiența noastră. Totodată, acesta răspunde așteptărilor colegilor noștri.  La Mioveni avem două uzine și un hub logistic, modernizate din punct de vedere industrial, la Titu dispunem de un centru tehnic pentru testări de autovehicule, inaugurat în 2010. Pentru activitățile de la București, vom avea Renault Bucharest Connected: 3000 de posturi de lucru la București, într-un sediu unic. Echipele noastre, repartizate în prezent în diferite amplasamente din oraș vor continua să lucreze și mai bine împreună. Pentru lucrul în echipă colegii noștri vor beneficia  de spații colaborative prietenoase, în birouri construite și amenajate la standarde moderne, de acces la formare și documentare în săli care beneficiază de tehnologii specifice, precum și de un showroom cu vehiculele Grupului Renault. Toate acestea vor contribui la performanța globală a activităților companiei. Acest demers este înscris în strategia Grupului”, a declarat Yves Caracatzanis.

“Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața de clădiri de birouri din România și prima investiție pe care Globalworth o face în vestul Bucureștiului. Sunt încântat că am reușit să realizăm această tranzacție. Din mai multe motive. În primul rând, consolidează poziția noastră de lider pe piața clădirilor de birouri din România. Apoi, Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaș al nostru și este o onoare pentru noi să putem găzdui cea mai mare și influentă corporație din România. Nu în ultimul rând, este o confirmare a strategiei noastre de a investi în clădiri premium, cu standarde superioare de calitate, eficiente energetic și cu o amprentă cât mai redusă asupra mediului” – a adaugat  Dimitris Raptis.

Termenul de realizare a proiectului este 2019, ținând cont în derularea acestuia de etapele standard de execuție, ca în cazul oricărui proiect de acest gen. Este pentru prima oară de la venirea Groupe Renault în România când compania reunește toate activitățile situate la București (design, inginerie, servicii de business, comerț și alte funcții suport) într-un singur spațiu.

RBC va fi dezvoltat de către Elgan Offices SRL, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group (reprezentată de dl. Simon Roth).

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
sediu
globalworth