Volkswagen anunță o revenire rapidă a pieței din China, dar nu speră la același lucru în Europa

Volkswagen anunță o revenire rapidă a pieței din China, dar nu speră la același lucru în Europa
scris 9 mai 2020

Volkswagen Group spune că revenirea pieței din China este foarte rapidă, cu ajutorul clienților care renunță la transportul public, însă avertizează că în Europa lucrurile ar putea să nu aibă același parcurs. Compania va adapta ofertele de finanțare, pentru a stimula vânzările.

Șeful vânzărilor Volkswgen, Jurgen Stackmann, a declarat că vânzările de autoturisme din China își revin într-un ritm accelerat, la un nivel peste cel de la începutul anului, când economia țării a fost blocată de epidemia de coronavirus. Stackmann spune că evoluția pieței are deja un grafic în V, dar că nu contează pe un grafic similar în Europa. El a amintit că în multe din piețele vestice din Europa vânzările de automobile s-au dusă către zero, în timp ce în Germania au scăzut cu circa 60%. Media scăderilor europene a fost de 85%. “Ar putea fi o tendință către mobilitatea individuală, pentru a evita transportul public, în aceste zile”, a spus Stackmann, potrivit Automotive News, referindu-se la piața chineză, în care noul brand al mărcii, Jetta, a cunoscut o lună foarte bună, în aprilie. Dar el a explicat că în China, spre deosebire de Europa, sunt foarte mulți cumpărători la prima lor mașină.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

Șeful vânzărilor VW este de părere că vânzările de mașini din Europa vor avea două viteze. Țările din sud vor avea o recupereare foarte dificilă, iar forma graficului va fi una de tip “cadă”. În același timp, țările din nord, inclusiv Germania, își vor reveni rapid, pentru că nici scăderea nu a fost mare. În plus, vânzările de vehicule către companii nu au suferit atât de mult. În Germania, de exemplu, au rămas la un nivel apropiat de cel normal.

Volkswagen mizează foarte mult pe vânzările modelului electric ID.3, care are un volum foarte bun de rezervări și care se lansează luna viitoare, în plus compania având în plan să-și adapteze ofertele de finanțare și leasing pentru a ajuta cumpărătorii. Printre modificări se numără extinderea duratei de finanțare până la șase ani, față de trei, dar și o asigurare pentru situația șomajului, care va permite cumpărătorului să suspende ratele dacă rămâne fără job. El a spus că finanțarea va deveni principalul instrument al industriei, în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw vanzari
id.3
finantare auto
industria auto coronavirus