Volkswagen caută o țară din Europa de Est pentru o fabrică de baterii. România - exclusă!

Volkswagen caută o țară din Europa de Est pentru o fabrică de baterii. România - exclusă!
scris 12 oct 2021

O nouă poveste în care cel mai mare grup auto din lume, Volkswagen, caută o țară potrivită pentru a construi o fabrică se derulează în această perioadă, după ce anterior căutările pentru o locație în care să fie ridicată o uzină Skoda au eșuat. Acum este vorba despre o fabrică de baterii, iar destinația este din nou Europa de Est.

Volkswagen și-a propus să construiască, până în 2030, șase uzine de baterii, absolut necesare pentru a acoperi nevoia de baterii a autoturismelor pe care grupul vrea să le construiască în următorii zece ani. Trei dintre uzine au locația stabilită, în Germania, Suedia și Spania, celelalte trei având încă mulți pași de parcurs pentru a ajunge la decizia finală.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Reprezentanții VW au declarat că Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria se numără printre țările candidate, însă pe primul loc se află Cehia, care găzduiește două uzine ale Skoda și în care sunt deja produse baterii. Șefii VW au avut întâlniri cu vicepremierul Karel Havlicek, în Cehia, și cu alți reprezentanți ai guvernului, declarațiile făcute sugerând că Cehia are șanse mari să găzduiască noua uzină de baterii a grupului VW.

Vizita lui Herbert Diess, CEO VW Group, în Cehia, a fost anunțată de cei de la Skoda, care au precizat că întâlnirea cu reprezentanții guvernului a avut ca temă de discuție „viitorul industriei auto cehe din punct de vedere al electromobilității”.

VIDEO&FOTO Surpriza Skoda: cehii lansează anul acesta un nou model accesibil, botezat după prima bicicletă a companiei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Surpriza Skoda: cehii lansează anul acesta un nou model accesibil, botezat după prima bicicletă a companiei

„Sunt încântat că guvernul Ceh este angajat deplin pentru vehiculele electrice și infrastructura de încărcare. Aceste măsuri vor permite modelului nostru (n.r. Skoda Enyaq) să devină best-seller în țara sa de origine, dar și să fie instalate câteva mii de noi puncte de încărcare care vor întări interesul clienților în vehicule electrice”, a declarat Herbert Diess,

Despre o fabrică de baterii a vorbit Thomas Schmall, membru în board și responsabil pentru baterii și sisteme de propulsie electrică, prezent în delegație:

„Cehia este o locație atractivă potențială pentru una din cele șase uzine pe care VW plănuiește să le construiască în Europa, cu energie și costuri cu forța de muncă competitive, dar și conexiuni bune cu alte locații din Europa de Este ale grupului și de unul din cele mai mari depozite de litiu din Europa. Factorul decisiv va fi faptul că atacă tranziția la electromobilitate – de la încărcare la energii regenerabile și la dezvoltarea consistentă a infrastructurii de încărcare, precum și promovarea intensă a tehnologiilor viitorului”.

Orange România colaborează cu Datanet Systems pentru modernizarea rețelei CITEȘTE ȘI Orange România colaborează cu Datanet Systems pentru modernizarea rețelei

Reprezentanții companiei au anunțat că vor lua o decizie abia anul viitor, privind țara în care vor investi.

Șeful Skoda, Thomas Schafer, a declarat deja că Cehia ar fi o locație ideală „pentru cel puțin o fabrică”.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica baterii vw
cehia baterii vw