Volkswagen investește într-o nouă fabrică de baterii în China

Volkswagen investește într-o nouă fabrică de baterii în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2021

Grupul german Volkswagen a demarat o nouă investiție în China, într-o fabrică de baterii care va începe să producă în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina de baterii din Hefei, aparținând grupului Volkswagen, va produce 150.000 de baterii anual, care vor echipa mașinile electrice produse în Anhui, într-una din locațiile în care VW produce automobile electrice împreună cu partenerii săi.

Investiția VW în noua uzină de baterii se ridică la 140 de milioane de euro și va crea, pentru început, 200 de locuri de muncă. Uzina va avea o suprafață de 4,5 hectare și se află în imediata apropiere a uzinei de automobile.

Stephan Wöllenstein, CEO Volkswagen Group China: „Deoarece numărul vehiculelor electrice cu baterii va crește semnificativ în următorii ani, trebuie să ne concentrăm, printre altele, pe asigurarea componentelor cheie, cum ar fi sistemele de baterii, în propriul nostru lanț valoric. Proporția vehiculelor NEV (n.r. new energy vehicle) din flota Volkswagen Group China ar trebui să depășească 40% până în 2030.”

Dacia a intrat deja în familia mărcilor cu modele electrice CITEȘTE ȘI Dacia a intrat deja în familia mărcilor cu modele electrice

VW Anhui Components, care deține fabrica din Hefei, este prima companie deținută integral de un constructor străin, în China. Fabrica va ajunge până la 180.000 de baterii de înaltă tensiune pentru vehiculele complet electrice de la Volkswagen din regiune, în care compania germană deține majoritatea acțiunilor.

Frank Engel, vicepreședinte executiv Volkswagen Group China: „Cu noua fabrică de componente din Hefei, ponderea valorii adăugate a componentelor Volkswagen în mașinile electrice produse de Volkswagen Anhui va crește la aproximativ 40%. Componentele VW Anhui nu numai că ar trebui să furnizeze componente pentru vehiculele noastre complet electrice, ci să constituie și coloana vertebrală strategică a e-ofensivei noastre. Noua fabrică de componente oferă, de asemenea, o bază solidă pentru producția următoarelor generații de baterii pentru piața chineză.”

Uzina de baterii din regiunea Anhui va colabora atât cu celelalte uzine de baterii ale grupului din China și Germania, cât și cu alte entități de implicate în producția de vehicule electrice ale grupului, din China. Principala uzină de baterii a grupului, din Braunschwig, Germania, este cea care asigură și pregătirea personalului pentru alte uzine, cât și furnizarea de tehnologie și know-how. VW mai are fabrici de baterii în Cehia, la Mlada Boleslav, și în SUA, la Chattanooga. Compania și-a propus să producă 1 milion de baterii în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw baterii china
vw hefei
productie baterii vw