Volkswagen își revine - nu va mai avea niciun angajat în șomaj tehnic, începând cu 1 iulie

Volkswagen își revine - nu va mai avea niciun angajat în șomaj tehnic, începând cu 1 iulie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 iul 2020

Volkswagen a anunțat că oprește complet activitatea de șomaj-tehnic (short-time) organizată conform legislației germane, de la 1 iulie, în toate uzinele, ca urmare a creșterii cererii și a revenirii capacității de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca Volkswagen scoate din șomaj tehnic toți angajații care lucrau short-time și care primeau parte din salariu de la statul german, coform legilor germane. Este vorba despre uzinele din Brunswick, Chemnitz, Emden, Hanover, Kassel, Osnabrück, Salzgitter și Wolfsburg. În Dresda și Zwickau activitatea short-time fusese oprită deja. „Rămâne extrem de dificil să prezicem evoluțiile viitoare. Vom fi atenți la situație pentru a reacționa conform cererii”, a declarat Arne Meiswinkel, șeful HR al VW. De asemenea, șeful VW pentru producție și logistică, Andreas Tostman a spus că va continua să controleze producția mărcii VW cu precizie, conform evoluțiilor din piețe și cererii din partea clienților.

Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală CITEȘTE ȘI Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală

Potrivit anunțului Volkswagen, capacitatea în funcțiune a uzinelor mărcii este în acest moment între 75 și 95% comparativ cu nivelurile dinaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus.

Informațiile transmise la momentul închiderii capacităților de producție pe perioada pandemiei de COVID-19 arătau că întreg grupul VW a avut circa 80.000 de angajați în acest tip de activitate similar cu șomajul tehnic, numit short-time, bine reglementat de legile germane.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
somaj tehnic industria auto
uzine vw
capacitate de productie vw