Organizatorii Salonului Auto din Geneva refuză un credit de stat și vând evenimentul. Ediția din 2021 nu va avea loc

Organizatorii Salonului Auto din Geneva refuză un credit de stat și vând evenimentul. Ediția din 2021 nu va avea loc
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2020

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva, au anunțat oficial că evenimentul de anul viitor nu se va desfășura. Fundația a refuzat un credit din partea statului și au precizat că preferă să vândă evenimentul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fundația „Salon International de l'Automobile”, care organizează evenimentul auto „Geneva International Motor Show” (GIMS) în Geneva, a anunțat că a fost luată decizia finală privind ediția din 2021. Astfel, fundația nu va organiza ediția care ar fi trebuit să se desfășoare în luna martie a anunlui viitor, refuzând totodată un credit din partea statului federal Geneva. Fundația mai anunță în același timp că preferă soluția vânzării evenimentului către Palexpo SA, compania care deține spațiile expoziționale în care se desfășura acest salon.

Salonul auto din Geneva din 2020 a fost anunulat cu doar câteva zile înainte de deschiderea oficială, din cauza izbucniri epidemiei de coronavirus în Europa. Elveția a fost printre primele state europene care au interzis evenimentele cu public, ca urmare a apariției primelor cazuri de COVID-19 în rândul populației și mai ales prin prisma pericolului intrării în țară a zeci de mii de cetățeni străini, din Italia, Franța dar și din Asia, unde primele focare de coronavirus făceau numeroase victime.

Organizatorii au încercat ulterior să caute soluții pentru a organiza ediția din 2021 a salonului, inclusiv penbtru a putea recupera o parte din cheltuieli. Expozanții au anunțat, însă, în marea lor majoritate, că nu sunt interesați să participe deocamdată la eveniment, astfel că decizia finală a fost una inevitabilă. Potrivit organizatorilor GIMS, majoritatea expozanților ar prefera să participe la Geneva la salon abia în 2022. „În plus, este incert că situația sanitară actuală ar permite organizatorilor unui astfel de eveniment să atragă peste 600.000 de vizitatori și 10.000 de jurnaliști primăvara viitoare”, mai explică fundația.

Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală CITEȘTE ȘI Mașina Dacia de 5.000 de euro, disponibilă, în sfârșit, în Franța. Sandero și Duster participă la Programul Rabla din campania guvernamentală

În prezent, organizatorii Salonului Auto din Geneva se află în plin proces de restituire a banilor plătiți de public pe biletele de intrare.

Fundația care organizează GIMS a solicitat Cantonului Geneva suport financiar, pentru a acoperi pierderile, estimate la circa 11 milioane de franci elvețieni, și pentru a pregăti ediția următoare. În luna iunie, autoritățile au aprobat un împrumut de 16,8 milioane de franci, însă fundația a ajuns la concluzia că termenii contractuluide credit nu oferă garanția unei stabilități financiare pe termen lung. Fundația ar trebui să plătească anul viitor 1 milion de euro, înainte să aibă oportunitatea să genereze noi venituri, în cazul în care ediția 2021 nu va avea loc. O a doua condiție ar fi fost obligația ca ediția din 2021 să aibă loc, mai spun organizatorii. În aceste condiții, „împrumutul nu a fost acceptat”.

Singura soluție pentru ca evenimentul să nu dispară a fost vânzarea GIMS către Palexpo SA. Compania va cumpăra toate drepturie de organizare a salonului. Potrivit anunțului, impactul economic asupra cantonului era de circa 200 de milioane franci anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
salonul auto geneva
geneva international motor show