Volkswagen l-ar putea numi pe șeful Porsche la conducerea grupului

Volkswagen l-ar putea numi pe șeful Porsche la conducerea grupului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 sep 2015

Directorul general al Porsche, Matthias Mueller, va prelua conducerea Volkswagen în urma demisiei lui Martin Winterkorn și va încerca să repare imaginea grupului german, grav afectată de dezvăluirile privind manipularea testelor de emisii de gaze în cazul a peste 10 milioane de vehicule la nivel mondial, relatează Bloomberg, care citează persoane apropiate situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mueller, în vârstă de 62 de ani, lucrează în cadrul grupului Volkswagen de peste 40 de ani și se bucură de susținerea membrilor Consiliului de Supraveghere, care se vor întâlni mâine pentru a anunța numele succesorului lui Winterkorn.  

Reprezentanții Volkswagen au refuzat să comenteze informația.

Șeful Porsche își va începe mandatul la conducerea Volkswagen într-o perioadă dificilă pentru constructorul german, în condițiile în care acesta încearcă să recâștige încrederea consumatorilor și a autorităților de reglementare după ce a recunoscut că a folosit un soft pentru a ascunde valoarea reală a emisiilor de noxe pentru 11 milioane de mașini.   

Potrivit surselor citate de Bloomberg, mai mulți directori din cadrul grupului vor fi concediați sau vor demisiona în zilele următoare, printre care șefii departamentelor de dezvoltare ale Audi și Porsche.

Miercuri, Winterkorn și-a prezentat demisia din funcția de director general, spunând că își asumă întreaga responsabilitate pentru situația creată.

Capitalizarea Volkswagen s-a redus cu aproximativ 20 miliarde de euro în primele trei zile de la izbucnirea scandalului, iar grupul german ar putea plăti amenzi uriașe, atât în SUA, unde autoritățile de mediu au descoperit nereguli privind gazele emanate de aproape 500.000 de vehicule diesel VW și Audi, cât și în celelalte țări.

Japonia, India și Coreea de Sud au anunțat deja că vor lansa investigații cu privire la nivelul emisiilor poluante, în timp ce autoritățile UE au recomandat ca toate statele membre să desfășoare acțiuni similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
emisii
noxe
poluare
porsche