Volkswagen va opri temporar producția la principala sa fabrică din Germania

Volkswagen va opri temporar producția la principala sa fabrică din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2018

Grupul Volkswagen va discuta în următoarele zile cu angajații săi despre perioada în care va fi închisă principala sa fabrică din Germania (Wolfsburg), din cauza implementării WLTP, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure sau WLTP este o procedură de testare armonizată la nivel mondial pentru vehiculele de pasageri și vehicule comerciale ușoare. Toți producătorii auto vor trebui să își testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare, arată Agerpres.

"După vacanța angajaților, vom construi doar vehiculele care îndeplinesc noile standarde. Livrările vor avea loc gradual, imediat ce avem aprobările necesare", a afirmat directorul general, Herbert Diess.

VIDEO & FOTO Noul Audi Q8, dezvăluit în premieră mondială în Shenzen, China CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul Audi Q8, dezvăluit în premieră mondială în Shenzen, China

Implementarea WLTP va începe la 1 septembrie.

VW produce modelele Golf, Tiguan și Touran la fabrica din Wolfsburg.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate în prezent în circulație în Germania.

Analiștii susțin că, la vehiculele incriminate, sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situația în care duce la evitarea unui accident sau a pagubelor produse motorului. În consecință, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
masini