Volkswagen vrea ca divizia Audi să supervizeze brandul britanic Bentley

Volkswagen vrea ca divizia Audi să supervizeze brandul britanic Bentley
scris 26 oct 2020

Volkswagen intenționează să facă din producătorul britanic de mașini de lux Bentley o subsidiară a diviziei sale Audi, în încercarea de a realiza economii de scară în rândul brandurilor sale premium, a anunțat publicația germană Automobilwoche, transmite Reuters.

Bentley, care acum este supervizată de Oliver Blume, șeful diviziei Porsche a Volkswagen, va face de anul viitor parte din Audi, unde are mai mult potențial, susține directorul general al grupului VW, Herbert Diess, a informat Automobilwoche, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Reducerile de costuri s-ar putea realiza în urma folosirii tehnologiei Audi pentru noul SUV Bentley, susțin sursele.

Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid CITEȘTE ȘI Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid

Volkswagen, care nu a dorit să comenteze informația, analizează viitorul brandurilor sale premium Lamborghini, Bugatti și Ducati, ca parte a planului mai amplu de a realiza economii de scară, în condițiile în care investește în producerea pe scară largă a vehiculelor electrice, scrie Agerpres.

Luna aceasta, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Volkswagen lucrează la o serie de planuri pentru a face din Lamborghini o divizie mai independentă și discută de asemenea acorduri pe termen lung, care i-ar permite să listeze mai ușor această divizie la bursă.

"Volkswagen este în mijlocul unui proces de despărțire de Lamborghini și vrea să organizeze viitoarele acorduri de aprovizionare și transfer de tehnologie. Lamborghini, marcă italiană de automobile sportive care în prezent este o divizie a Audi, ar putea fi listată parțial, iar Volkswagen va păstra o participație de control", a declarat una din surse.

O altă sursă a susținut că viitorul mărcilor Bugatti, Lamborghini și Ducati a fost discutat cu prilejul unei reuniuni a Consiliului de supervizare de la Volkswagen. Tot la această reuniune a fost discutat modul în care ar putea fi electrificate mărcile Lamborghini și Bugatti prin intermediul unor parteneriate și investitori.

Anterior, mai mulți directori de top de la Volkswagen au dezvăluit că grupul german analizează rolul pe care o serie de mărci, precum Lamborghini, Bugatti și Ducati, le vor avea în ceea ce privește viitorul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
bentley
audi