Volume record de piese auto expediate de centrul logistic Dacia către uzinele Alianței Renault Nissan

Volume record de piese auto expediate de centrul logistic Dacia către uzinele Alianței Renault Nissan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2019

Alliance International Logistics Network (AILN) din Mioveni a expediat până în prezent 22 de milioane metri cubi de colecții de piese (CKD  sau SKD ) către 24 de uzine ale Alianței Renault Nissan în lume, anunță Renault.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Rețeaua de logistică a Renault Group, care are sediul la Mioveni, pe platforma Dacia, denumită Alliance International Logistics Network (AILN), inaugurată în 2005, a devenit cea mai mare platformă de export piese de vehicule din întreg grupul Renault. Piesele expediate din județul Argeș sunt utilizate la asamblarea vehiculelor din gama Global Access (familia entry-level, care are în centru modelele Dacia) și Nissan.

AILN a fost înființată sub numele de Centrul de Export CKD Logan și face parte din Direcția Logistică România, care asigură atât importul și expediția pieselor către uzine ale Alianței din lume, cât și expediția vehiculelor produse la Uzinele Dacia din Mioveni. Potrivit Renault, AILN gestionează peste 21.000 de componente necesare fabricării vehiculelor Dacia, Renault și Nissan, în diverse versiuni. Aceste piese sunt livrate de 651 furnizori, din care 108 sunt localizați în România.

INFOGRAFIC Piața auto din România, cea mai mare creștere din Europa. Înmatriculările din UE au intrat pe un trend crescător CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața auto din România, cea mai mare creștere din Europa. Înmatriculările din UE au intrat pe un trend crescător

„Acest succes se datorează echipelor. Platforma logistică AILN este aprovizionată cu componenete vehicule de la Uzinele Dacia și de la furnizori din România sau din afara țării. Capacitatea de încărcare a unui trailer este între 6 și 8 vehicule, iar a unui tren, între 224 și 294 de vehicule finite. Mașinile sunt transportate pe cale rutieră, feroviară și maritimă. Cea mai îndepărtată destinație este Noua Caledonie. Am reușit să atingem performanța de a fi principala platformă logistică la nivelul Groupe Renault”, a declarat Alexandru Giurgescu, director al Direcției Logistică România.

Direcția Logistică România din cadrul platformei industriale Dacia de la Mioveni are ca principală misiune asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a procesului de comandă/aprovizionare și transport de piese pentru fabricația vehiculelor și a componentelor mecanice în Uzinele Dacia de la Mioveni, precum și în cele 24 de uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi care produc vehicule din gama Global Access la nivel internațional. Totodată, Direcția Logistică România deservește direcția Comercială prin organizarea și expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua autorizată de vânzări din România și din afara țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
alliance international logistics network
centrul logistic dacia
piese auto mioveni
platforma dacia mioveni
alianta renault nissan
gama acces renault