Volvo actualizează autonomia și sistemul de tracțiune pentru modelele XC40 și C40

Volvo actualizează autonomia și sistemul de tracțiune pentru modelele XC40 și C40
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2023

Două dintre cele mai vândute modele ale Volvo, C40 Recharge și XC40 Recharge, au trecut printr-un important proces de actualizare, care le-a adus atât o variantă de tracțiune pe roțile spate, cât și performanțe mai bune ale bateriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei noi sisteme de propulsie și o autonomie mărită cu până la 60 de kilometri sunt noutățile celor două modele din seria 40, C40 și XC40 ambele versiuni Recharge. În primul rând au fost introduse două variante de tracțiune spate, o premieră pentru marca suedeză, dar și o nouă propulsie cu tracțiune integrală. În plus, motorul electric cu magnet permanent, ajuns la a doua generație, a fost dezvoltat intern de Volvo, și aceasta fiind o premieră pentru producător.

„Aceste actualizări reprezintă un alt pas important în munca noastră pentru a deveni un producător de mașini complet electrice până în 2030”, a declarat Javier Varela, directorul de operațiuni și director executiv adjunct. „Autonomia și timpii de încărcare sunt noi factori cheie pentru tot mai mulți dintre clienții noștri, iar aceste îmbunătățiri fac modelele noastre complet electrice și mai atractive decât erau deja.”

Perfromanțele bateriei nu au fost îmbunătățire prin schimbarea chimiei acesteia, ci prin îmbunătățirea sistemului de răcire, care obține un randament mai bun al celor 69 kWh, cu o creștere la 460 km a autonomiei, în ciclu WLTP, pe XC40, și la 476 km pe C40. De asemenea, timpuld e încărcare a fost îmbunătățit la 34 de minute (de la 10 la 80%) la stație DC de 130 kW.

Variantele de motor sunt 175 kW și 185 kW, acesta din urmă fiind disponibil cu o baterie de 82 kWh, care are o autonomie de 515 km pe XC40 și de 533 km pe C40. Și această a doua baterie are acum o capacitate de încărcare mai mare, la 200 kW maxim, iar încărcare de la 10 la 80% s-a redus la 28 de minute.

 Versiunile cu tracțiune integrală șia-u îmbunătățit și ele performanțele, cu ajutorul noilor motoare și tehnologii ale bateriilor. Combinația de motoare 150 – 150 a fost înlocuită cu 183 kW, motor pe spate, și 117 kW motor pe față. Pe versiunea de echipare XC40 Recharge Twin Motor AWD cu bateria de 82 kWh autonomia ajunge la 500 de kilometri, adică 62 de kilometri în plus, iar pe C40 Recharge Twin Motor AWD aceasta urcă la 507 kilometri.

ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Record al producției de autoturisme din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Record al producției de autoturisme din România

Constructorul suedez a mai introdus pe cele două modele și noi jante de 19 inci, care contribuie la creșterea eficienței mașinii, pe lângă efectul estetic.

Volvo a mai anunțat unele îmbunătățiri și pe modelele hibrid S60 și S90 și versiunile acestora. Noul charger cu care sunt echipate mașinile permite încărcare mai rapidă a bateriilor, la o capacitate de 6,4 kW.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
autonomie volvo
xc40 recharge
baterie volvo