Volvo, scădere a profiturilor în primul trimestru, în pofida majorării vânzărilor, din cauza subsidiarelor

Volvo, scădere a profiturilor în primul trimestru, în pofida majorării vânzărilor, din cauza subsidiarelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 apr 2023

Constructorul suedez Volvo, deținut de holdingul chinez Geely, a raportat un declin al rezultatului operațional și al profitului EBIT, ca urmare a consolidării rezultatele subsidiarelor (Polestar).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Veniturile Volvo Cars, producătorul de autoturisme controlat de Geely, au crescut cu 29% în primul trimestru al anului, pe fondul creșterii foarte mari a vânzărilor, la un total de 8,42 miliarde euro (95,7 miliarde coroane, plus 10 miliarde coroane), însă compania a fost nevoită să raporteze o scădere a profitului operațional, din cauza influențelor companiilor asociate și cele joint-venture.

VIDEO Cum arată acum tronsonul din drumul expres Craiova - Pitești care ar trebui să fie inaugurat în acest an CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum tronsonul din drumul expres Craiova - Pitești care ar trebui să fie inaugurat în acest an

Veniturile operaționale obținute la finalul trimestrului de companie s-au ridicat la 6,3 miliarde coroane, respectiv 560 milioane euro, însă cumulat cu rezultatele din companiile consolidate veniturile operaționale au scăzut la 5,1 miliarde coroane (450 milioane euro), față de 5,9 miliarde coroane în urmă cu un an.

Marja operațională a fost de 6,6%, respectiv 5,3% consolidată, în scădere de la 7,9% (8,1%).

„Am început anul 2023 într-o notă stabilă, continuând să realizăm transformarea noastră continuă, cu venituri și profituri de bază crescute în primul trimestru", a declarat Jim Rowan, CEO Volvo Cars. „Cu această performanță am pus o bază solidă pentru restul anului 2023, dar rămânem mereu vigilenți în mijlocul turbulențelor continue din întreaga lume. Ne concentrăm pe execuție”.

FOTO Mercedes a dezvăluit noul E Class, cu un design complet nou, motor PHEV și afișaj MBUX CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes a dezvăluit noul E Class, cu un design complet nou, motor PHEV și afișaj MBUX

Volvo a anunțat rezultate foarte bune la nivelul vânzărilor, în trimestrul 1, cu creștere de 10% pe total vehicule și 157% pe segmentul de vehicule complet electrice. Mașinile cu propulsie electrică ale Volvo au ajuns la 18% din total, cu 10 puncte procentuale peste nivelul din 2022, chiar dacă gama electrică e formată doar din două modele, XC40 și C40.

Volvo are deja un plan detaliat, cu minim o lansare pe an, pe segmentul electric. Anul trecut a fost prezentat EX90, de asemenea 100% electric, care va începe livrările din acest an, după ce lista de comenzi a acoperit complet producția pe primul an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
vanzari volvo
xc40
volvo recharge
volvo electric
masini electrice
profit volvo