VW ar putea acorda reduceri de preț pentru șoferii germani care vor să renunțe la mașinile echipate cu softul ilicit

VW ar putea acorda reduceri de preț pentru șoferii germani care vor să renunțe la mașinile echipate cu softul ilicit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2015

Proprietarii de automobile Volkswagen din Germania ar putea beneficia de reduceri de preț la achiziționarea unui nou model produs de cel mai mare grup auto european, dacă decid să își înlocuiască mașinile diesel echipate cu softul de manipulare al emisiilor de gaze, potrivit agenției de presă germane DPA, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen a anunțat recent că va rechema în service, la nivelul UE, 8,5 milioane de mașini diesel implicate în scandalul emisiilor poluante declanșat la începutul lunii septembrie. În Germania, vor fi rechemate 2,4 milioane de automobile.  

Potențialele reduceri de preț oferite proprietarilor de modele VW mai vechi ar contribui la menținerea vânzărilor companiei la un nivel stabil, în condițiile în care producătorul german trece prin cea mai gravă criză de imagine de la înființare, în urmă cu 78 de ani.

Totodată, reprezentanții VW ar avea mai puține softuri de înlocuit. Potrivit DPA, fiecare dealer din Germania al constructorului auto va avea de modificat, în medie, 1.100 de softuri pentru controlul emisiilor de gaze, operațiunea urmând să dureze cel puțin o oră și jumătate în fiecare caz.

Stimulentele fiscale vor fi oferite în principal deținătorilor de mașini VW cu motoare diesel de 1,6 litri, din cauză că aceste modele necesită și schimbări ale unor componente, operațiune ce implică costuri suplimentare, au afirmat surse familiare cu situația.

Costurile rezultate în urma scandalului emisiilor poluante ar putea depăși 30 miliarde de euro, potrivit ultimelor estimări ale grupului german, peste nivelul preconizat în septembrie, când VW a anuțat că va constitui provizioane de 6,5 miliarde de euro ca să acopere cheltuielile.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la accelerație.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
germania
scandal
emisii
poluant
poluare