VW Group a decis: va construi a doua uzină în SUA, pentru marca Scout

VW Group a decis: va construi a doua uzină în SUA, pentru marca Scout
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mar 2023

Conducerea grupului Volkswagen a anuțat oficial că a doua uzină a grupului va fi construită în Carolina de Sud și va produce exclusiv automobile electrice, SUV-uri și pickup-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Brandul american Scout, cumpărat de grupul Volkswagen, va avea propria uzină în SUA, în localitatea Columbia din Carolina de Sud. Aceasta va fi a doua uzină pe care o deține grupul Volkswagen în SUA, după cea din Chattanooga.

Anunțul oficial precizează că uzina va începe să producă în 2026, în urma unei investiții de 2 miliarde de dolari, care va aduce peste 4000 de locuri de muncă. Capacitatea maximă a uzinei va fi de 200.000 de automobile anual.

„Scout va oferi pentru mii de localnici oportunități de neimaginat anterior și prosperitate pentru generațiile următoare”, a transmis guvernatorul statului Carolina de Sud, odată cu anunțul oficial al VW. Acesta a spus că a demarat încă din octombrie 2022 o serie de activități dedicate infrastructurii electrice, confirmând astfel că decizia grupului german a fost luată cu mult timp înainte.

Conducerea VW Group a anunțat încă de acum un an decizia de a lansa brandul Scout ca un brand independent, deținut 100% de grup, dar cu o conducere proprie și activități separate de cele ale comapniei germane.

Viitoarele modele Scout, pickup-uri și SUV-uri cu performanțe off-road, care vor concura cele mai dure mașini de pe piață, produse de Ford, Chevrolet sau Jeep, vor fi construite pe o nouă platformă dezvoltată de companie special pentru a satisface pretențiile unor astfel de vehicule: gardă la sol ridicată, unghiuri mari al consolelor, capacități mari de încărcare, dar toate cu propulsie electrică.

Rezultate financiare Volkswagen Group: venituri și profit în creștere, vânzări în scădere CITEȘTE ȘI Rezultate financiare Volkswagen Group: venituri și profit în creștere, vânzări în scădere

„Scout a fost un simbol American încă din 1960, de la lansarea primului SUV. Este vehiculul care ia toată familia într-o călătorie în camping, care oferă acces în natură și care a și-a făcut datoria în fiecare dimineață. Astăzi, reimaginăm originalitatea Scout și îi electrificăm viitorul. Aducem spiritul Scout în Carolina de Sud și va fi o călătorie pe cinste”, a declarat Scott Keogh, CEO al mărcii Scout.

Volkswagen a transmis odată cu acest anunț și o informație foarte interesantă: „Scout evaluează în prezent potențialul pentru investiții din exterior”, lăsând deschisă o ușă pentru atragerea de noi parteneri, despre care fuseseră transmise anterior informații neoficiale.

VW Group a decis: va construi a doua uzină în SUA, pentru marca Scout

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina vw
scout
pickup vw
suv scout