VW Group, investiție masivă în SUA, în viitoarea uzină de mașini electrice

VW Group, investiție masivă în SUA, în viitoarea uzină de mașini electrice
scris 15 ian 2019

Volkswagen Group va investi alte 800 de milioane de dolari în SUA pentru a construi o a doua fabrică în Tennessee, una destinată vehiculelor electrice, chiar lângă actuala uzină a grupului și, în același timp, una din cele șase facilități ale companiei în care vor fi produse mașini electrice, la nivel global.

Volkswagen Group a anunțat, la Detroit, că a aprobat o investiție de 800 de milioane de dolari pentru o nouă uzină în Chattanooga, Tennessee, în care vor fi produse, începând cu 2022, noile modele electrice ale grupului, pe platforma MEB. Uzina va fi construită chair lângă actuala fabrică, în care sunt produse mașini cu motoare termice, și va genera 1000 de locuri de muncă. În prezent, la uzina din Chattanooga sunt angajați 3.500 de muncitori. Aici sunt construite sedanul Passat, dar și SUV-ul Atlas, care nu se vinde în Europa.

De ce ai apela la un coworking space? CITEȘTE ȘI De ce ai apela la un coworking space?

„Statele Unite sunt una dintre cele mai importante locații pentru noi și producția de autoturisme electrice în Chattanooga face parte din strategia noastră de creștere în America de Nord”, a spus Herbert Diess, CEO-ul companiei.

Volkswagen și-a propus să lanseze în SUA primele modele complet electrice construite pe noua platformă MEB începând cu 2020, primul model urmând să fie ID. Crozz, un SUV propulsat de două motoare electrice, urmat apoi de ID.Buzz, versiunea futuristă a celebrului microbuz Transporter. Nu sunt planuri pentru modelul ID. Neo, un hatcback comapct, care urmează să fie lansat în Europa, înaintea celorlalte două.

Planurile globale ale VW vizează investiții de 50 de miliarde cheltuite până în 2023, pentru lansarea unei game complete de vehicule electrice în toată lumea, formată din 27 de modele distincte. Compania se bazează pe cel puțin 150.000 mașini electrice vândute în următorii doi ani, cu o țintă de 1 milion de vehicule în următorii 6 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
masini electrice
sua
uzina vehicule electrice
id crozz
id buzz