VW recheamă în service încă 460.000 mașini afectate de scandalul emisiilor

VW recheamă în service încă 460.000 mașini afectate de scandalul emisiilor
scris 14 aug 2016

Autoritatea de reglementare în domeniul auto din Germania a aprobat planurile Volkswagen privind rechemarea în service a unui număr suplimentar de 460.000 de mașini cu motorizare diesel dotate cu dispozitivul care permite manipularea testelor de mediu, potrivit unui comunicat al grupului german.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a aprobat soluțiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la 460.000 de modele cu un motor diesel EA189 TDI, de 2 litri, printre care Volkswagen Polo și SEAT Ibiza.

Potrivit șefului VW, în prima jumătate a anului, KBA a autorizat rechemarea în service a peste 3,7 milioane de automobile afectate de scandalul emisiilor poluante, cel mai mare din istoria grupului auto german, scrie Reuters.

Dieselgate: Volkswagen a încasat o amendă de 5 milioane de euro în Italia CITEȘTE ȘI Dieselgate: Volkswagen a încasat o amendă de 5 milioane de euro în Italia

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În pofida costurilor de ordinul zecilor de miliarde de euro generate de scandal, Volkswagen este liderul pieței mondiale în funcție de vânzări după primul semestru, cu 5,12 milioane de mașini vândute, comparativ cu vânzări de 4,99 milioane de mașini raportate de rivalul direct, grupul nipon Toyota Motors.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
germania
emisii
scandal
service
poluare