VW va acoperi taxele adiționale impuse șoferilor din UE pentru unele dintre modelele afectate de scandalul emisiilor

VW va acoperi taxele adiționale impuse șoferilor din UE pentru unele dintre modelele afectate de scandalul emisiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 nov 2015

Volkswagen (VW) va acoperi eventualele taxe suplimentare de mediu impuse de statele UE pentru o serie de modele afectate de scandalul emisiilor poluante, a declarat constructorul german la câteva zile după ce a admis că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini vândute în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul german a cerut Comisiei Europene să se asigure că autoritățile de reglementare din statele Uniunii Europene "vor taxa Volkswagen direct și nu clienții companiei" dacă se impun taxe suplimentare de mediu ca urmare a recalculării valorilor noxelor emanate de mașinile constructorului german, potrivit unei scrisori trimise vineri de Volkswagen miniștrilor de finanțe din UE și consultate de Wall Street Journal.

Volkswagen a recunoscut marți că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de CO2 pentru aproximativ 800.000 de mașini vândute în Europa, inclusiv în cazul unor motorizări pe benzină, modelele în cauză aparținând mărcilor VW, Seat, Skoda și Audi.

În urma dezvăluirilor, guvernul Germaniei a făcut presiuni asupra VW să acopere costurile suplimentare cu taxele plătite de proprietarii modelelor afectate.

Aceasta este prima măsură anunțată de VW referitoare la compensațiile care ar putea fi acordate consumatorilor de la declanșarea scandalului emisiilor poluante, în luna septembrie.

Comisia Europeană (CE) le-a cerut joi celor 28 de state membre să extindă investigațiile privind potențialele încălcări ale reglementărilor referitoare la emisii. CE solicită autorităților naționale să afle câte dintre mașinile noi înregistrate în 2012, 2013 și 2014 ar putea fi afectate de noile dezvăluiri de la VW.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
taxe
cpsturi
mediu
scandal
emisii
poluare
poluant