VW va produce un nou SUV în Argentina, în urma unei investiții de 560 milioane de euro

VW va produce un nou SUV în Argentina, în urma unei investiții de 560 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 nov 2017

Volkswagen este decisă să-și extindă portofoliul de SUV-uri, pentru a acoperi cererea foarte mare de astfel de mașini. Pentru America de Sud, unde vânzările de mașini cresc sistematic, VW a decis să-și dezvolte vechea fabrică, în care va produce un nou model de SUV, adaptat condițiilor locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW va investi 560 milioane de euro în modernizarea actualei uzine din Pacheco și în dezvoltarea unui nou SUV, care ar trebui să fie gata de producție în 2020, pentru a fi livrat în toate țările din America de Sud, potrivit declarațiilor lui Herbert Diess, CEO al mărcii VW. Vor fi create circa 2.500 de locuri de muncă și vor fi dezvoltate noi rețele de furnizori pe plan local. „America de Sud și Argentina joacă un rol important în Strategia Transform 2025+. Elementele cheie ale strategiei de creștere sunt cea mai mare ofensivă de modele din istoria mărcii și de regionalizare sistematică a afacerii noastre”, a declarat Diess, în cadrul unei întâlniri cu președintele Argentinei, Mauricio Macri.

În cadrul strategiei Transform 2025+, Volkswagen intenționează să-și realinieze business-ul pe diferitele piețe ale lumii, prin delegarea responsabilității controlată anterior de la centru, din Germania, către rețelele regionale.  America de Sud urmează unui proces început de America de Nord, China și Africa.

PSA Group investește 100 milioane euro într-o nouă uzină în Algeria, în același oraș în care și rivalii de la Renault produc modelul Dacia Logan CITEȘTE ȘI PSA Group investește 100 milioane euro într-o nouă uzină în Algeria, în același oraș în care și rivalii de la Renault produc modelul Dacia Logan

Noul proiect din Argentina este considerat o bornă importantă în ofensiva de produse destinată Amercii de Sud. Viitorul SUV va fi construit pe platforma MQB, aceeași regăsită pe produsele mici sau compacte, ale mărcii, și este primul dintr-o serie de 20 de modele noi, dezvoltate pe această platformă, special pentru această regiune.

Anul acesta, piața de automobile din America de Sud a înregistrat o creștere spectaculoasă, de circa 60%, bazată pe revirimentul economic al regiunii.

Volkswagen produce în uzina din Pacheco modele locale, necunoscute europenilor, precum Gol sau Suran, dar și pickup-ul Amarok. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
argentina
suv