Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri pentru un zbor Oslo-București. Pasagerii în plus au refuzat să coboare

Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri pentru un zbor Oslo-București. Pasagerii în plus au refuzat să coboare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Săptămâna trecută, Wizz Air a fost din nou în centrul unui incident, într-o perioadă în care compania aerienă a anulat mai multe zboruri și sute de pasageri au rămas blocați în aeroporturi din Europa zile întregi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

De această dată, s-a suprarezervat un zbor de la Oslo la București, iar biletele au fost vândute și toți pasagerii s-au prezentat pentru îmbarcare. Pentru că cel puțin unul din pasagerii care s-au trezit în avion, în picioare, a refuzat să coboare, a intervenit poliția, iar decolarea a fost întrziată cu câteva ore bune, arată Digi 24.

FOTO BMW lansează cel mai mare centru de testare a mașinilor autonome CITEȘTE ȘI FOTO BMW lansează cel mai mare centru de testare a mașinilor autonome

Zborul Wizz Air W4 3216 urma să plece de pe Aeroportul Sandefjord Torp din Oslo spre București joi seară, la ora 20:55, dar din cauza situației create a decolat abia după miezul nopții, potrivit simpleflying.com. Deși nu este neobișnuit ca o companie aeriană să permită un număr mai mare de rezervări decât locuri disponibile, pentru că de multe ori pasagerii se răzgândesc și, de fapt, nu mai ajung să cumpere biletele respective, în acest caz chiar au fost vândute bilete în plus, mai exact trei, după cum precizează sursa citată.

Ciudat este că nimeni nu și-a dat seama de eroare la timp. Așa se face că toți pasagerii cu bilete au urcat la bordul avionului, iar trei s-au trezit că stau în picioare. Doi dintre ei au acceptat să se debarce și să zboare cu o altă cursă, după două zile, timp în care cazarea era asigurată de companie. Însă al treilea pasager, un bărbat de 60 de ani, a refuzat să coboare, așa că s-a ajuns la scandal. În același timp, alți pasageri s-au oferit să debarce, dar au cerut să fie compensați financiar pentru asta, iar compania n-a fost de acord. Situația a scăpat la un moment dat de sub control și toți pasagerii s-au implicat în scandal.

O parte dintre ei și-au îndreptat furia către bărbatul de 60 de ani, în timp ce alții, spre angajații companiei. Astfel, a fost solicitată intervenția poliției, care l-a evacuat pe bărbatul de 60 de ani. Nu este clar dacă și cum a ajuns acesta în România. Din cauza acestui incident, avionul a decolat cu o întârziere de aproape 4 ore, la 00:33 și a aterizat la Otopeni la 03:54. Din fericire, întârzierea nu a afectat următorul zbor al aeronavei.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
bilete