Zeci de zboruri anulate pe aeroporturile din Irlanda, din cauza furtunii Ofelia

Zeci de zboruri anulate pe aeroporturile din Irlanda, din cauza furtunii Ofelia

Foto: meteoalarm.eu

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 oct 2017

Mai mulți operatori aerieni, în frunte cu Ryanair, au anulat deja zeci de zboruri și au anunțat că numărul anulărilor ar putea crește, în contextul în care furtuna Ofelia a lovit Irlanda cu rafale de vânt de până la 150 km/h, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul irlandez low-cost Ryanair a anulat 92 de curse europene, inclusiv dinspre Germania, Italia și Croația, rivalul local Aer Lingus a anulat 50 de zboruri, iar British Airways a anunțat modificări în programul de operare a zborurilor din Marea Britanie din cauza condițiilor meteo nefavorabile, inclusiv “un număr mic” de curse anulate pe aeroportul Heathrow.

Totodată, divizia Cityjet a Air France-KLM a anulat trei curse cu aterizare pe aeroporturile irlandeye, iar Deutsche Lufthansa a anunțat anularea a două zboruri, care afectează 500 de pasageri.

VIDEO&FOTO Klaus Iohannis a testat noul EcoSport, pe pista uzinei de la Craiova, alături de pilotul Simone Tempestini CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Klaus Iohannis a testat noul EcoSport, pe pista uzinei de la Craiova, alături de pilotul Simone Tempestini

Autoritățile irlandeze au avertizat că furtuna Ofelia, cea mai puternică care a lovit Irlanda în ultima jumătate de secol, ar putea pune în pericol viețile cetățenilor, aceștia fiind sfătuiți să rămâna la adăpost. Serviciul de meteorologie irlandez a extins avertizarea de cod roșu emisă ieri pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork și Waterford pentru tot teritoriul țării, fiind pentru prima oară când întreaga națiune se află sub cod roșu de furtună și inundații.

Toate școlile sunt închise astăzi în Irlanda și cel puțin 100.000 de gospodării și companii au rămas fără curent în prima parte a zilei.

Urganul Ofelia, format în Oceanul Atlantic, s-a transformat în furtună post-tropicală înainte de a ajunge pe coasta de vest a Irlandei.

Zeci de zboruri anulate pe aeroporturile din Irlanda, din cauza furtunii Ofelia

Sursa foto: Serviciul de Meteorologie irlandez Met eireann

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
british airways
air france-klm
irlanda
zboruri
furtuna ofelia