Bosch a primit autorizația de construcție a fabricii de mașini de spălat din Simeria. Investiție de 110 milioane euro

Bosch a primit autorizația de construcție a fabricii de mașini de spălat din Simeria. Investiție de 110 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2018

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte, companie a grupului german Bosch, va investi aproximativ 110 milioane de euro în noua fabrică de mașini de spălat din Simeria, autorizația de construire fiind semnată luni de primarul localității, Emil Rîșteiu, care a precizat că investiția va genera peste 700 de locuri de muncă în plan local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Noua fabrică a fost anunțată de la finele anului trecut. Pentru acest proiect, Bosch a cerut ajutor de stat.

Constructorul va trebui să înceapă investiția în următoarele 12 luni și să încheie, ulterior, lucrarea în maximum 2 ani, termen care poate fi însă prelungit.

Gala Povești cu Profit...made in Romania: Premierea oamenilor de business care și-au lăsat amprenta pe anul 2018. Postul Profit TV va fi lansat oficial CITEȘTE ȘI Gala Povești cu Profit...made in Romania: Premierea oamenilor de business care și-au lăsat amprenta pe anul 2018. Postul Profit TV va fi lansat oficial

După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste 1 milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie și mașini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61.800 de angajați.

BSH, companie a Grupului Bosch, produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.

În urmă cu un an, producătorul de electrocasnice Arctic, deținut de grupul turcesc Arçelik, a anunțat că va investi 103,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsh hausgeräte gmbh
bosch
masini de spalat