Claudiu Fuiorea, recrutat de Ursus de la grupul american Mondelez, singurul român în CA, urcă temporar în poziția de director general al companiei preluate de japonezi

Claudiu Fuiorea, recrutat de Ursus de la grupul american Mondelez, singurul român în CA, urcă temporar în poziția de director general al companiei preluate de japonezi
scris 29 ian 2019

Claudiu Fuiorea, recrutat în urmă cu 4 ani de Ursus Breweries, cel mai mare jucător de pe piața locală a berii, de la grupul american Mondelez, unul dintre liderii mondiali în industria snack-urilor, pentru poziția de vicepreședinte financiar, a fost numit acum președinte al Consiliului de Administrație și director general al companiei.

El a primit un mandat scurt, până la finele lunii mai.

Conform reprezentanților companiei, Claudiu Fuiorea asigură interimatul pentru funcțiile de Președinte al Consiliului de Administratie și Director General Ursus Breweries după încheierea mandatului lui Igor Tikhonov, cel care a condus operațiunile companiei în ultimii cinci ani. Igor Thikonov este din luna octombrie 2018 Președinte al Kompania Piwowarska, divizia Asahi Breweries Europe Group din Polonia.

Poziția de Președinte și Director General al Ursus Breweries va fi preluată de către Dragoș Constantinescu începând cu luna februarie, odată cu finalizarea formalităților necesare preluării acestui mandat. După acest moment, Claudiu Fuiorea va păstra calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Ursus Breweries.

Dragoș Constantinescu se alătură companiei Ursus Breweries, venind de la British American Tobacco, unde și-a început cariera acum 16 ani, ocupând diverse funcții, toate pe plan internațional. Și-a început cariera la divizia de export BAT din Amsterdam, parcurgând succesiv roluri cu responsabilitate crescută în domeniul financiar, precum și funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia. Până de curând a supervizat zona de nord a Europei Centrale: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și țările baltice, acoperind diviziile Commercial și Electronic Cigarettes din aceste piețe.

Dragoș Constantinescu

Dragoș Constantinescu

În vârstă de 43 de ani, Fuiorea este singurul român din Consiliul de Administrație al Ursus, preluată în urmă cu doi ani de berarul nipon Asahi Group Holdings.

Tranzacție surpriză: Compania americană Transcendia cumpără un producător român de ambalaje din polietilenă CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Compania americană Transcendia cumpără un producător român de ambalaje din polietilenă

Înainte să intre în Ursus (2015) și să fie director la Mondelez (2014-2015), Fuiorea a lucrat 14 ani la Kraft Foods Group.

Ursus Breweries este lider pe piața berii din România și deține, printre altele, mărcile Timișoreana, Ursus, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Ciucaș, Stejar, Azuga.

Compania a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei, ajungând la o cotă de piață de 43%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
ursus breweries