Americanii de la Weatherford majorează capitalul companiei de servicii petroliere Atlas Gip Ploiești cu 36 milioane dolari

Americanii de la Weatherford majorează capitalul companiei de servicii petroliere Atlas Gip Ploiești cu 36 milioane dolari
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 ian 2018

Grupul american specializat în servicii, inginerie și tehnologie pentru industria energetică Weatherford a decis să majoreze capitalul firmei românești de foraj, extracție și carotaj petrolier Atlas Gip din Ploiești, pe care o controlează integral, cu 36 milioane dolari (peste 141 milioane lei).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, capitalul subsidiarei românești Weatherford Atlas Gip Ploiești va fi majorat de la 129,87 la 271,26 milioane lei.

Majorarea de capital va fi efectuată prin conversia în acțiuni a unui împrumut de 36 milioane dolari acordat anterior Atlas Gip de către acționarul direct, Weatherford Holdings GmbH, un vehicul investițional înregistrat în Elveția al grupului american.

Ministrul Transporturilor: BERD a luat decizia de a aloca 300 milioane de euro pentru magistrala de metrou M6 CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: BERD a luat decizia de a aloca 300 milioane de euro pentru magistrala de metrou M6

Potrivit ultimelor date publice disponibile, în 2016, Atlas Gip SA Ploiești a înregistrat pierderi de 76,2 milioane lei, mai mult decât duble comparativ cu anul anterior, și o cifră de afaceri de 156,6 milioane lei, cu 75% peste nivelul din 2015. Ultimii ani cu profit net ai Atlas Gip au fost 2012 (rezultat pozitiv de aproape 8 milioane lei) și 2013 (11,5 milioane lei).

Printre principalii clienți locali ai companiei din Ploiești se numără producătorul de gaze controlat de statul român Romgaz.

Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează CITEȘTE ȘI Doar 12% dintre angajații companiilor cunosc în totalitate politicile și regulile de securitate IT în companiile în care lucrează

Grupul Weatherford a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu pierderi operaționale de 387 milioane dolari, la venituri totale de 4,2 miliarde dolari.

Weatherford a preluat 86% din acțiunile Atlas Gip în urmă cu aproape 10 ani contra sumei de 16,6 milioane euro, de la firmele Tender SA și Vulcan SA controlate de omul de afaceri Ovidiu Tender. Ulterior, după ce au răscumpărat participațiile acționarilor minoritari și au delistat compania de pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori București, americanii au dobândit 100% controlul asupra Atlas Gip.

Anterior, în februarie 2008, cei de la Weatherford preluaseră alt jucător de pe piața locală a serviciilor de foraj petrolier, BOSS Câmpina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
weatherford
atlas gip
ovidiu tender
romgaz
foraj petrolier
extracție petrolieră
petrol și gaze
țiței
gaze