ANRE a desemnat furnizorii opționali care pot livra populației energie la prețuri reglementate

ANRE a desemnat furnizorii opționali care pot livra populației energie la prețuri reglementate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2019

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat furnizorii de ultimă instanță opționali care pot livra consumatorilor casnici energie electrică în regim reglementat.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conform acestei decizii, un client casnic poate schimba furnizorul de energie tradițional cu unul dintre furnizorii de ultimă instanță opționali din zona sa de rețea, fără a ieși din piața reglementată.

Potrivit unui comunicat al ANRE, furnizorii de ultimă instanță opționali sunt: societatea Electrica Furnizare - pentru zonele de rețea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia; CEZ Vânzare - pentru zonele de rețea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Nord; E.ON Energie România - pentru zonele de rețea Banat, Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

REACȚIE - BNR, despre repatrierea rezervei de aur: Orice modificare a statutului BNR are nevoie de avizul BCE. BNR cheltuie 300.000 de lei, nu de euro, cu aurul de la Londra! CITEȘTE ȘI REACȚIE - BNR, despre repatrierea rezervei de aur: Orice modificare a statutului BNR are nevoie de avizul BCE. BNR cheltuie 300.000 de lei, nu de euro, cu aurul de la Londra!

Totodată, Enel Energie Muntenia a fost desemnat pentru zonele de rețea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Enel Energie - pentru zonele de rețea Moldova, Muntenia Nord, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud; Engie România - pentru zonele de rețea Dobrogea, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Getica 95 Com - pentru zonele de rețea Moldova, Muntenia Sud.

De asemenea, și alți furnizori decât cei clasici au devenit de ultimă instanță opționali. Este vorba despre Hidroelectrica - pentru zona de rețea Muntenia Sud; MET România Energy - pentru zonele de rețea Moldova, Muntenia Sud, Transilvania Sud; Restart Energy One - pentru zonele de rețea Banat, Moldova, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Sud; Tinmar Energy - pentru zonele de rețea Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia Nord, Muntenia Sud, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

Clienții casnici care au încheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrică desemnat furnizor de ultimă instanță obligat sau opțional în zona de rețea în care se află locul de consum, la data de 1 martie 2019, și care doresc să beneficieze de tarife reglementate pot încheia un contract reglementat numai cu acesta.

Prețurile reglementate pentru populație vor rămâne neschimbate de la 1 martie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
preturi reglementate
energie electrica