BRD împrumută Hidroelectrica cu 1,25 miliarde de lei. Cel mai mare împrumut acordat în România pentru energie regenerabilă

BRD împrumută Hidroelectrica cu 1,25 miliarde de lei. Cel mai mare împrumut acordat în România pentru energie regenerabilă
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 31 mar 2021

BRD Groupe Société Générale finanțează compania Hidroelectrica cu 1,25 de miliarde de lei pe 7 ani pentru investiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, urmează să facă investiții în energie eoliană și solară.

“Ne dorim să exploatăm toate oportunitățile de diversificare a producției, păstrând însă în centrul valorilor noastre eticheta de companie românească 100% verde”, spune Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Împrumutul este cel mai mare acordat în România pentru energie regenerabilă, spune directorul general adjunct al BRD Yves Lallemand. 

Este, totodată, și cel mai mare credit bilateral acordat de o singură bancă în România.

Compania controlată de stat exploatează în prezent un număr de 209 centrale hidroelectrice, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Hidroelectrica a încheiat anul trecut cu un profit de 1,45 miliarde de lei și o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de lei.

BRD avea active de aproape 62 de miliarde de lei la finele anului trecut, fiind pe locul trei în România după dimensiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd. hidroelectrica