Britanicii de la Vast Resources își majorează producția în România

Britanicii de la Vast Resources își majorează producția în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 oct 2022

Compania britanică Vast Resources și-a majorat producția de concentrat de cupru la mina polimetalică de la Băița Plai în trimestrul al treilea, însă vânzările au scăzut, din cauza problemelor cu livrarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vast Resources a vândut, recent, un pachet de acțiuni cu discount pentru finanțarea operațiunilor pe termen scurt, după ce a fost nevoită să amâne exporturile de concentrat de cupru din România, pe fondul indisponibilității mijloacelor de transport.

Producția de concentrat de cupru la mina de la Băița a crescut cu 15% în trimestrul al treilea, la 309 tone metrice uscate (dmt), de la 268,8 tone în precedentele trei luni. Producția totală de minereu a crescut cu 20% în perioada analizată, până la 15.673 tone.

EXCLUSIV INEDIT - IT-istul care a reclamat cu succes la CCR obligativitatea purtării măștii în pandemie lansează anularea în instanță a liberalizării prețurilor la gaze CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INEDIT - IT-istul care a reclamat cu succes la CCR obligativitatea purtării măștii în pandemie lansează anularea în instanță a liberalizării prețurilor la gaze

Vânzările de concentrat de cupru s-au redus cu aproape 24%, de la 183 de tone la 140 de tone.

Vast Resources are încheiat un acord de vânzare cu elvețienii de la Mercuria Energy Trading pentru concentratul de cupru extras la Băița.

Acțiunile Vast Resources s-au apreciat cu 5% pe piața AIM a bursei de la Londra după publicarea raportului privind producția trimestrială de la Băița. 

Compania britanică a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații inițiale de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune în 2020.

Vast Resources și-a majorat ulterior deținerea la 100%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni proprii.

Fără apă caldă la malul mării. Electrocentrale Constanța nu a avut bani pentru achitarea gazelor. Societatea de termoficare va plăti un avans din subvenția la căldură CITEȘTE ȘI Fără apă caldă la malul mării. Electrocentrale Constanța nu a avut bani pentru achitarea gazelor. Societatea de termoficare va plăti un avans din subvenția la căldură

Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluări efectuate de directorii independenți ai Vast Resources.

Vast Resources operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care a primit licența de exploatare în iulie 2020.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

viewscnt
Afla mai multe despre
baita plai
mina polimetalica baita plai
vast resources
productie concentrat cupru baita plai