Cotațiile petrolului cresc pentru a treia zi consecutiv. Referința globală Brent a depășit pragul de 50 de dolari pe baril, pentru prima dată de la începutul lunii iunie

Cotațiile petrolului cresc pentru a treia zi consecutiv. Referința globală Brent a depășit pragul de 50 de dolari pe baril, pentru prima dată de la începutul lunii iunie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iul 2017

Cotațiile petrolului cresc joi pentru a treia zi consecutiv, iar petrolul Brent, de referință pe piața globală, a depășit prețul de 50 de dolari pe baril, pentru prima dată de la începutul lunii iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brentul este în creștere cu aproximativ 0,7% față de ieri, tranzacționându-se la 50,05 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, crește, de asemenea, cu circa 1%, fiind tranzacționat pentru 47,6 dolari/baril. Ambele cotații sunt la maximul din 7 iunie.

Ambele cotații au urcat ieri cu peste 1,5% după ce stocurile din SUA au scăzut peste așteptări, iar o sursă apropiată situației a afirmat că Rusia este gata să colaboreze în continuare cu OPEC pentru a ajuta la reechilibrarea pieței și salută intenția Arabiei Saudite de a contribui la combaterea efectelor creșterii producției în Libia și Nigeria.

Guvernul reia un proiect de reformă a subvențiilor pentru energia \ CITEȘTE ȘI Guvernul reia un proiect de reformă a subvențiilor pentru energia "curată" moștenit de la tehnocrați. Cernavodă 3-4, principalul beneficiar

Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 4,7 milioane de barili săptămâna trecută. Totodată, stocurile de benzină au scăzut cu 4,4 milioane de barili, iar cele de distilate, cu 2,1 milioane de barili.

O întâlnire între reprezentanții a 6 state producătoare de petrol, printre care Arabia Saudită și Rusia, va fi pe 24 iulie pentru a discuta despre efectele acordului de reducere a producției, respectarea acestuia și viitoare măsuri menite să susțină o revenire a prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
opec
cotatii
titei
maxim
pret