Cotațiile petrolului, pe cale să încheie săptămâna cu cel mai mare avans de la începutul lunii octombrie

Cotațiile petrolului, pe cale să încheie săptămâna cu cel mai mare avans de la începutul lunii octombrie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2022

Cotațiile petrolului scad vineri, în linie cu acțiunile globale, însă sunt pe cale să încheie săptămâna cu cel mai mare câștig de la începutul lunii octombrie, în contextul îngrijorărilor legate de întreruperile de aprovizionare și al așteptărilor privind redresarea cererii în China.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Activele de risc rămân sub presiune în ultima zi a săptămânii, vânzările fiind precipitate de perspectiva continuării ciclului de înăsprire a politicilor monetare pentru o perioadă îndelungată, după noi comentarii hawkish ale oficialilor Fed și BCE.

În jurul orei 13:30 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 79,30 dolari/baril, în scădere cu 2,35% față de referința de joi. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna un declin similar, până la prețul de 74,34 dolari/baril.

DECIZIE Obligația montării în apartamente a repartitoarelor pentru căldură până la sfârșitul anului a fost din nou amânată CITEȘTE ȘI DECIZIE Obligația montării în apartamente a repartitoarelor pentru căldură până la sfârșitul anului a fost din nou amânată

Prețurile ambelor sortimente au scăzut cu 2% joi, trase în jos de aprecierea dolarului și de temerile că politicile monetare agresive vor împinge economiile în recesiune.

"Perspectiva continuării înăspririi monetare a pus pe jar activele de risc. Avertismentele privind noi majorări ale ratelor au reaprins temerile legate de creșterea economică, iar acest lucru afectează perspectivele legate de cererea de petrol”, a comentat Stephen Brennock, analist la PVM Oil Associates, citat de Bloomberg.

În pofida declinului din ultimele două zile, cotațiile petrolului sunt pe cale să încheie săptămâna cu un câștig de peste 3%, cel mai mare de la începutul lunii octombrie, potrivit Reuters.

Există semne că fluxurile de țiței rusesc către Asia scad din cauza plafonării prețurilor, iar Agenția Internațională pentru Energie a declarat, săptămâna aceasta, că prețurile petrolului ar putea crește anul viitor, deoarece sancțiunile internaționale afectează oferta din Rusia.

De asemenea, schimbarea atitudinii Beijingului în ceea ce privește politica “zero-Covid” alimentează speranțele legate de perspectivele cererii pe termen lung.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
majorare dobanzi
recesiune
cerere petrol china