Criza energetică - furnizori de gaze și electricitate din Marea Britanie încep să intre în faliment. Alții încearcă disperați să evite colapsul

Criza energetică - furnizori de gaze și electricitate din Marea Britanie încep să intre în faliment. Alții încearcă disperați să evite colapsul
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 30 sep 2021

Numărul furnizorilor de gaze și electricitate din Marea Britanie s-ar putea diminua cu trei sferturi în lunile următoare, urmând să rămână doar 10 astfel de companii energetice, după ce 9 și-au anunțat deja intrarea în faliment ca urmare a creșterii fulminante a prețurilor înregistrate în ultimul timp pe bursele europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit publicației de specialitate OilPrice, mai mulți mici furnizori, printre care și People's Energy and Utility Point, Pfp Energy și Moneyplus Energy, și-au anunțat intrarea în faliment din cauza majorării prețurilor de achiziție a gazelor și energiei electrice.

Mai mult, cea de-a șasea cea mai mare companie energetică din Marea Britanie, Bulb, a efectuat recent o injecție urgentă de capital pentru a evita colapsul, solicitând consultanță de la banca de investiții Lazard.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Ultimele 2 companii care au anunțat părăsirea pieței de energie sunt Green și Avro.

Anunțul Green a venit la doar o zi după ce firma a anunțat că a angajat consultanți pentru a intra în insolvență. Furnizorul a declarat că "iese de pe piață din cauza faptului că guvernul nu a reușit să ofere niciun sprijin micilor furnizori de energie", informează Sky News.

Compania deservește aproximativ 250.000 de clienți și are peste 180 de angajați.

Avro Energy, care deservește 580.000 de clienți, a anunțat, de asemenea, intrarea în procedură de insolvență.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Reglementatorul pieței, Ofgem, a recunoscut că ritmul actual de creștere a prețurilor la gaze este fără precedent.

Pe de altă parte, secretarul pentru Afaceri și Energie, Kwasi Kwarteng, a criticat companiile energetice care cer ridicarea plafonului impus prețurilor din facturi, astfel încât acestea să poată transfera consumatorilor casnici creșterea costurilor cu achiziția de gaze naturale.

Furnizorii au intrat în afaceri "nesiliți de nimeni", le-a transmis Kwarteng parlamentarilor, în cadrul unei audieri, după ce guvernul a refuzat să-i salveze pe furnizorii falimentari.

Guvernul britanic a anunțat că va menține actualul nivel de plafonare a prețurilor, care se ridică la un nivel de 1.277 de lire sterline pe lună în cazul unui consumator casnic.

viewscnt
Afla mai multe despre
faliment
furnizori
gaze
energie electrică